Anti Racisme Informatie Centrum

Voor de vierde maal organiseert MIXT stichting voor interculturele projecten (MIXT) een begeleidingstraject voor semi-professioneel urban talent. Met het project MIXT Urban Talents biedt MIXT nieuw talent de kans zichzelf verder te ontwikkelen en te profileren als artiest. Verder wil MIXT met Urban Talents jongeren aansporen hun muzikale idealen te volgen.

Dit project richt zich op R&B en hiphop maar ook nu soul, drum 'n bass, afro latin beats, speed garage, 2-step, en crossovers tussen deze muziekstijlen.
Vanaf maart dit jaar zijn 4 acts na een selectieprocedure een coaching en begeleidingstraject ingegaan, verzorgd door professionals uit de muziekwereld. Dit traject besteedt aandacht aan zang-, dans- en algemene podiumpresentatie, de zakelijke aspecten van de muziekindustrie en het omgaan met de media en platenlabels. Hieraan hebben onder andere Shyrock van Postmen en Mickel Peterson (voorheen werkzaam als A&R manager bij EMI) meegewerkt.

De artiesten die zich dit jaar MIXT Urban Talents 2002 mogen noemen zijn: uit Rotterdam de vierkoppige R&B act Secure, de zangeres Sage, de R&B/2-step zanger Romé en uit Amsterdam twee rappers onder de naam P.G. (Project Genesis).

Ter promotie hebben de talenten onder leiding van een professionele producer een cd opgenomen met individuele nummers, en een gezamenlijk nummer gebaseerd op het jaarthema "Roots, Rhythm, Respect: MIXT!" Deze cd zal vanaf 6 juni gratis worden uitgedeeld in heel Nederland.

Naast de promotie-cd zullen de MIXT Urban Talents optreden op een groot aantal podia en evenementen. Onder andere 4 augustus tijdens het MIXT Racism Beat It Festival op het Museumplein in Amsterdam en 13 tot en met 21 juli op de Megafestatie in Utrecht. MTNL (Migranten Televisie Nederland) zal tijdens het gehele traject opnames maken voor een documentaire die in september zal worden uitgezonden.

Voorafgaand aan de tour en de cd zal MIXT in samenwerking met de Melkweg in Amsterdam een officiële release party organiseren. Dit evenement zal plaatsvinden in de Melkweg op 6 juni 2002. Naast de MIXT Urban Talents zal de nu soulband Tasha's World een speciaal optreden geven. De breakdance act Got Skillz zal een spectaculaire show neerzetten. Verdere invulling van die avond is in handen van de Partysquad (DJ Jerry en host Ruben Funkdooby) en het VJ team Switchdokters.

Aanvang release party: 21:30 uur
Toegang: Leden * 9,00 (leden) * 10,50 (niet leden) Voorverkoop: v.a do 2 mei bij Melkweg, AUB Ticketshop, Uitlijn (0900-0191
0,40 pm.), Ticket service (0900-3001250 0,45 pm), 150 grotere postkantoren,
GWK stationskantoren, www.theater.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Voor meer informatie bel naar: 020 - 5318181 of bezoek de website: www.melkweg.nl.

Last update: 27-05-02