Ingezonden persbericht

Subsidieshop.nl wijst de weg in subsidiewoud

EZ en CIBIT maken subsidies toegankelijker voor ondernemers

Utrecht 27 mei. CIBIT Adviseurs | Opleiders heeft voor het ministerie van Economische Zaken een slim elektronisch zoeksysteem ontwikkeld, waarmee ondernemers gemakkelijk, gratis en op basis van objectieve informatie de voor hen relevante subsidieregelingen kunnen vinden. Hiermee is een einde gekomen aan het spreekwoordelijke subsidiewoud.

Via www.subsidieshop.nl zijn sinds 14 mei alle subsidieregelingen voor ondernemers te vinden, van provinciale tot Europese regelingen. De ondernemer selecteert zelf de relevante subsidieregelingen aan de hand van vragen. Aan het einde van deze selectie blijven er slechts een paar relevante regelingen over, waarvan samenvattingen te lezen zijn.

Wegwijs in subsidiewoud
Cor Rietman en Ralph Menzing van EZ hebben het project geleid. Menzing: 'We zijn dit project gestart omdat we vanuit verschillende bronnen hoorden dat subsidieregelingen niet zo toegankelijk waren. Elk departement heeft zijn eigen subsidieregelingen. Bovendien zijn er regelingen van de Europese Commissie en op regionaal niveau. Het is niet moeilijk voor te stellen dat ondernemers daar de weg niet in vinden.'

Kennissysteem
CIBIT heeft voor het project een innovatief kennissysteem ontworpen en geraliseerd in de vorm van een website in samenwerking met het marketingbureau ProjectX en VanOs en VanEgmond, die voor de naam-, vormgeving en marketing hebben gezorgd. Het meest onderscheidende kenmerk van het systeem is dat het de MKB-ondernemer met een minimum aantal vragen naar de meest passende regelingen leidt. Dit is mogelijk doordat de vragen door het systeem dynamisch worden gegenereerd op basis van reacties van de bezoeker van de website op eerder gestelde vragen.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met senior consultant Pieter den Hamer 030-2308900 of kijk www.cibit.nl.