Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-05-2002 2e persbericht van maandag 27 mei 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Meisjes mishandeld
Zondag om ongeveer 15.45 uur zijn op de Vlokhovenseweg twee Eindhovense meisjes van 13 en 15 jaar oud mishandeld door een groep van zeven meisjes. De mishandelde meisjes liepen met nog drie vriendinnen over de Vlokhovenseweg toen zij de andere groep tegenkwamen. Een van de zeven meisjes drukte zonder enige aanleiding een sigarettenpeuk uit in het gezicht van het 13-jarig meisje. Om verdere ruzie te voorkomen reageerde het meisje niet, waarna een ander meisje van de groep van zeven naar haar toe kwam en haar in het zicht sloeg. Ook andere meisjes begonnen haar te slaan, te schoppen en aan de haren te trekken. Ook haar 15-jarige vriendin kreeg klappen. Een onbekende man die te hulp schoot kon de vechtenden niet scheiden. De groep van zeven hield plotseling op en liep weg. Het 13-jarige meisje is in het ziekenhuis behandeld. Zij had een brandwondje, een opgezet oog en verschillende krassen in het gezicht en kneuzingen. De politie doet onderzoek.

Eindhoven: Oplichter aangehouden
Maandagmorgen is in zijn woning in Woensel een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou de laatste tijd verschillende mensen hebben opgelicht. De man benaderde min of meer bekende mensen om geld te lenen. Om vertrouwen te wekken noemde hij namen van voor de slachtoffers bekende mensen. Het geld zou hij nodig hebben voor benzine. De geldbedragen varieerden van 5,- tot 20,=. Als onderpand gaf hij soms een portemonnee, waar niets in bleek te zitten. Zeven slachtoffers deden aangifte. Mogelijk heeft hij meer mensen op deze manier opgelicht. De man bekende de oplichtingen.

Eindhoven: Vrouw aangerand
Een 23-jarige vrouw uit Den Bosch heeft maandag aangifte gedaan van aanranding. Zij fietste zondagmorgen tussen 4.30 en 5.00 uur over de fietsersbrug bij de Sterkenburg. Een donkerkleurige jongen, geschatte leeftijd tussen de 15 en 20 jaar oud, kwam naast haar fietsen en pakte haar op haar middel. Daardoor kwam de vrouw ten val. Toen zij op de grond lag pakte de jongen de vrouw bij haar borsten en tussen haar benen. De vrouw begon te schreeuwen en de jongen fietste weg. Hij was
1.65 tot 1.70m groot, hij droeg het haar strak op het hoofd maar het hing achter los in dreadlocks. Hij droeg een rood hemdje, een (nep)leren broek, zwarte laarzen met hak, zwart T-shirt en een oude zwarte leren jas. Door de val bezeerde de vrouw haar knie en beschadigde haar broek.

Oirschot: Kettingbotsing
Bij een aanrijding waarbij vijf autos betrokken waren zijn twee personen licht gewond geraakt. De aanrijding gebeurde maandag om 7.30 uur op de A58 onder Oirschot. Een 44-jarige vrouw uit Lage Mierde reed in haar auto over de A58 in de richting van Eindhoven. Zij moest remmen. De vier achter haar rijdende personenautos konden niet op tijd remmen en een kettingbotsing was het gevolg. De vrouw uit Lage Mierde had na de aanrijding nekklachten en een van de andere bestuurders, een 55-jarige vrouw uit Goirle had eveneens nekklachten en een pijnlijke knie. Ze hoefden niet naar het ziekenhuis.

Oirschot: Woonwagen gestolen
Vanaf Schoonoord is in het afgelopen weekend een woonwagen gestolen. De wagen wordt gebruikt door een poppenspeler. De hoofdkleur van de wagen is rood, de kozijnen, dorpels en het onderstel zijn blauw.

Deurne / Eindhoven: Verdachten na bedreiging aangehouden Op de Urkhovenseweg in Eindhoven zijn maandag om 12.10 uur een 44-jarige Eindhovense vrouw en haar 22-jarige zoon, eveneens uit Eindhoven, aangehouden. De twee verdachten zouden even daarvoor betrokken zijn bij een bedreiging in een woning aan de Liesselseweg in Deurne. Daar zouden zij de 20-jarige bewoonster met een vuurwapen bedreigd hebben. De 20-jarige vrouw is bevriend met de ex-vriend van de 44-jarige Eindhovense vrouw. Deze vriend was niet thuis. Moeder en zoon kwamen spullen halen die, volgens haar zeggen, van haar waren. Ze namen verschillende spullen mee en reden weg in de richting Eindhoven. De gewaarschuwde politie kon hen op de Urkhovenseweg onderscheppen en aanhouden. Moeder en zoon zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Asten: Gordelcontrole
Maandag tussen 10.00 en 12.30 uur is op de Lienderweg een autogordelcontrole gehouden. Achttien bestuurders kregen een bekeuring omdat zij de gordel niet droegen.

Valkenswaard: Snelheidscontroles
Maandag is tussen 8.25 en 10.40 uur en tussen 11.00 en 13.40 uur op de Luikerweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 2392 bestuurders reden er 34 harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Er is geen hoogste snelheid geregistreerd. Waalre: Snelheidscontroles


- Op de Onze Lieve Vrouwedijk is maandag tussen 9.25 en 11.25 op snelheid gecontroleerd. Van de 1030 passanten reden er 31 te hard. De maximumsnelheid is 60 km/u.


- Tussen 12.05 en 14.20 uur werd gecontroleerd op de Heikantstraat. Hier passeerden 1432 het controlepunt. 69 bestuurders deden dat te snel.

Op beide plaatsen is geen hoogste snelheid geregistreerd.