Universiteit van Amsterdam


Geert Mak wint IJ-prijs 2002
Gepubliceerd op maandag 27 mei 2002
Prof. mr. Geert Mak heeft de IJ-prijs 2002 gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door de gemeente Amsterdam en PricewaterhouseCoopers N.V. aan een persoon die een grote bijdrage levert aan de economische ontwikkeling en/of promotie van de stad Amsterdam. De IJ-prijs bestaat uit het beeldje Ondernemen is een kunst van Iris le Rütte en een bedrag van 12.500,-. Dit geldbedrag wordt besteed aan een door de winnaar bepaald goed doel. Mak ontvangt de prijs in het najaar van 2002.

Geert Mak is de vijfde winnaar van de IJ-prijs. Eerder werd de prijs uitgereikt aan Ernst Veen (directeur stichting De Nieuwe Kerk, 1998), Fred Minken (algemeen directeur Amsterdam RAI, 1999), Niek Urbanus (decaan en voorzitter Raad van Bestuur van het AMC, 2000) en Maarten Frankenhuis (directeur Artis, 2001).

De jury van de IJ-prijs bestaat uit voorzitter Ton Hooijmaijers (wethouder EZ gemeente Amsterdam), Willem Bröcker (voorzitter Raad van Bestuur PricewaterhouseCoopers N.V.), Jaap Rost Onnes (voorzitter Stichting Ampro), Martijn Sanders (directeur Het Concertgebouw N.V.) en Hans Zwarts (voorzitter Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Amsterdam).

Geert Mak is schrijver en sinds 1 juli 2000 verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij bezet als bijzonder hoogleraar de Wibautleerstoel op het terrein van de grootstedelijke problematiek, in het bijzonder gericht op Amsterdam.
Verwijzingen
Website IJ-prijs
Bron: UvA Persvoorlichting