Politie Midden- en West Brabant

Diverse berichten district Bergen op Zoom

Datum: 27/5/2002
Auteur: Yvonne Wanders

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Brutale diefstal mobiele telefoon
Op maandagochtend 27 mei werd van een fietser die reed over de Akkerhoef in Bergen op Zoom zijn mobiele telefoon weggenomen. De fietser was aan het bellen. Toen hij werd ingehaald door een bestuurder op een gele scooter, nam laatstgenoemde de telefoon uit de handen van de fietser en ging er vandoor.

Diefstal uit caravan
In de nacht van zo-ma, 26-27 mei, werd er ingebroken in een caravan op camping Vredenburg te Bergen op Zoom. Nadat de toegangsdeur van de caravan was geforceerd werd de caravan overhoop gehaald. Er werden geluidsapparatuur en tuinbeelden (laafjes) weggenomen. Door getuigen van genoemde camping werd eerder gezien dat 2 onbekenden een aantal tassen met goederen waaronder laafjes hadden weggezet bij een voertuig. Nadat deze getuigen de beide mannen aanspraken gingen ze er direct vandoor, met achterlating van de tassen met goederen en het voertuig. Het voertuig bleek te zijn ontvreemd in Waalwijk. De aangetroffen goederen zijn vermoedelijk afkomstig van diefstal. De aangetroffen laafjes waren NIET de laafjes, weggenomen bij genoemde caravan.

WOENSDRECHT

Ontmanteling hennepplantage
Na klachten van omwonenden werd een onderzoek ingesteld op de Wassevendreef te Ossendrecht.In een huurwoning werden 354 henneplanten aangetroffen die kennelijk oogstrijp waren. De woning werd niet bewoond. Hij was kennelijk uitsluitend in gebruik als hennepplantage. De inrichting van de kwekerij was op een professionele wijze opgezet. Een eigenaar, c.q. beheerde van de plantage was niet aanwezig. Er wordt in deze een nader onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de planten.

Vernielingen
Door A.M. uit Putte werd vandaag aangifte gedaan van vernieling van haar splinternieuwe auto. De auto stond in de nacht van zaterdag op zondag geparkeerd op de Postbaan te Putte. Kennelijk door passerende jongelui de linker buitenspiegel van haar auto van het voertuig afgerukt of geschopt.Aldus aangeefster waren er meerdere vernielingen aan auto's gepleegd in de Postbaan. Tot nu toe werd er echter nog geen melding van ontvangen.
Ook aan de Putseweg werden vernielingen gemeld door C.M. Vanaf zijn landbouwgrond werden een grote hoeveelheid pas geplante rode kool planten uit de grond gerukt en op de straat gegooid.Mochten er getuigen zijn van dit spoor van vernielingen, dan hoort de politie van het team Woensdrecht dit graag. Wij zijn te bereiken via telefoon nummer 0900-8844.

HALDERBERGE

Woninginbraken Oudenbosch
Afgelopen nacht zijn er drie woninginbraken gepleegd in Oudenbosch. Twee woningen in de Boterpotten en een woning in de Wielerbaan waren het doelwit van de inbrekers.Uit de woning in de Wielerbaan is een tas met inhoud gestolen. De tas is in de loop van de ochtend teruggevonden. Alleen de bankpas is uit de tas verdwenen.Uit de woningen in de Boterpotten is niets ontvreemd, het bleef hier bij een poging.In alle drie de gevallen heeft men de toegang verkregen door middel van gaatjes boren. Door de technische recherche is een sporenonderzoek ingesteld.