VNU N.V.

VNU NEEMT 28% BELANG IN ROEMEENSE DIRECTORIES-ONDERNEMING, PAGINI AURII

VNU nv, een toonaangevend internationaal media- en informatieconcern, heeft vandaag via haar divisie VNU World Directories een overeenkomst gesloten om via Directory Systems Europe een belang te verwerven van 28% in Pagini Aurii voor een bedrag van USD 6 miljoen. Pagini Aurii sa is gevestigd in Boekarest en is met telefoongidsen de leidende onderneming in Roemenië.

Directory Systems Europe heeft op dit moment een belang van 84,2% in Pagini Aurii. De andere grote aandeelhouder is de Roemeense telecomonderneming Romtelekom. Pagini Aurii is actief sinds 1998 en geeft 41 telefoon- en bedrijfsgidsen ('gouden gidsen') uit in een oplage van meer dan 2,0 miljoen exemplaren. Het bedrijf biedt deze informatie ook aan via internet en cd-rom. Er werken momenteel 280 mensen.

Ed Penninx, CEO van VNU World Directories: "De acquisitie past in de strategie van VNU, die gericht is op versterking en uitbreiding van de directories business met name in Europa. Gegeven de positieve ontwikkeling van de Roemeense economie verwachten wij dat Pagini Aurii op lange termijn substantiële groeimogelijkheden heeft."

De transactie zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de relevante Roemeense autoriteiten.

VNU
VNU is een toonaangevend internationaal media- en informatieconcern. Haar kernactiviteiten zijn marketing information, media measurement & information, business information en directories. VNU is in meer dan 100 landen actief. Bij het concern werken wereldwijd ongeveer 38.000 mensen. De omzet bedraagt ruim EUR 4,3 miljard.

VNU World Directories
VNU World Directories geeft zowel in gedrukte als elektronische vorm telefoon- en bedrijfsgidsen uit in België, Nederland, Portugal, Ierland, Puerto Rico en Zuid-Afrika. In deze zes landen geeft VNU World Directories meer dan 125 gidsen uit. Met een oplage van ruim 40 miljoen exemplaren levert VNU World Directories in deze landen diensten aan meer dan twee miljoen bedrijven, waarvan ruim 625.000 in de gidsen adverteren. VNU World Directories behaalde in 2001 een netto-omzet van EUR 441 miljoen en een totaal bedrijfsresultaat van EUR 236 miljoen.

Forward looking statements
Dit document bevat vooruitzichten (forward looking statements). Deze vooruitzichten worden uitgedrukt met woorden als 'verwachten', 'zou', 'zou kunnen', 'zullen' en vergelijkbare woorden. Deze vooruitzichten zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden, en feitelijke resultaten en gebeurtenissen kunnen aanzienlijk afwijken van hetgeen thans verwacht wordt. Factoren die daartoe aanleiding kunnen geven zijn onder meer de algemene economische situatie, omstandigheden in de markten waarop VNU actief is, de houding van klanten, leveranciers en concurrenten, technologische ontwikkelingen alsmede wet en regelgeving die VNU's business raken.