Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

PERSUITNODIGING

Soeplezing: Een nieuwe politieke stroming een verrassing? Welnee! Door: prof. dr. Jacques Thomassen, Universiteit Twente Dinsdag 28 mei, 17.15 uur, Nieuwspoort, Den Haag

Op dinsdag 28 mei organiseert NWO samen met de vaste kamercommissie voor OCenW weer een Soeplezing. De lezing is speciaal voor bewoners van Het Binnenhof. Mediavertegenwoordigers zijn van harte welkom.

Politicoloog prof. dr. Jacques Thomassen toont aan hoe we de komst van een LPF en wat daarmee samenhangt (niet de moord overigens) als het ware kunnen zien aankomen. In de Soeplezing gaat hij in op de politieke veranderingen in Nederland en werpt hij een blik in de toekomst.

Thomassen is hoogleraar politicologie aan de Universiteit Twente en directeur van de Nederlandse Onderzoekschool voor de bestuurskunde (NOB). Hij is lid van de KNAW en voorzitter van de Sociaal-Wetenschappelijke Raad (SWR).

De politicoloog was jarenlang voorzitter van de Stichting Kiezersonderzoek Nederland (SKON). Die stichting is verantwoordelijk voor de uitvoering van het Nationaal Kiezersonderzoek. In 2000 publiceerde hij samen met anderen het boek "Politieke veranderingen in Nederland 1971-1998": Het boek brengt de electorale veranderingen in Nederland in beeld. Hij is auteur of medeauteur van een groot aantal andere artikelen en boeken over het functioneren van de representatieve democratie in Nederland en in andere Westerse landen.

Programma (Frits van der Poelzaal, Nieuwspoort)
17.15 uur Ontvangst met drankje en soep
17.30 uur Politicoloog, prof. dr. Jacques Thomassen 18.15 uur Discussie
19.00 uur Sluiting

Wij verzoeken u uw komst te melden bij NWO, afdeling Voorlichting & Communicatie, tel. 070 3440713, e-mail news@nwo.nl


--
Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) Afdeling Voorlichting en Communicatie
Postbus 93138
2509 AC Den Haag
Telefoon (070) 344 07 13
Fax (070) 385 09 71
E-mail news@nwo.nl
Internet algemeen http://www.nwo.nl
Internet nieuws http://www.nwo.nl/nieuws
Internet pers en publiek http://www.nwo.nl/wetenschapsplein