Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 28-05-2002 2e persbericht van dinsdag 28 mei 2002

Eindhoven: Straatroofteam ontdekt steeds meer valse aangiften

Het straatroofteam van de politie heeft sinds januari dit jaar in Eindhoven al tien aangiften van beroving ontmaskerd als zijnde vals.

Bij de valse aangiften ging het om berovingen waarbij een gsm als buit werd opgeven. Re-chercheurs van het team denken dat er steeds meer valse aangifte gedaan wordt om in het bezit te komen van een nieuwe gsm. Een aantal verzekeringsmaatschappijen vergoedt diefstal van een gsm niet en vereist dat er sprake moet zijn van beroving. De rechercheurs kwamen de valse aangiften op het spoor tijdens routinematige controles van de aangiften. De betrokkenen zijn door de politie over hun valse aangifte gehoord en hebben bekend. De betrokken verzekeringmaatschappijen hebben aangifte gedaan van oplichting. Sinds januari dit jaar zijn bij het Eindhovense Straatroofteam al 160 aangiften van beroving binnengekomen. Bij ongeveer de helft van de berovingen werd een gsm als buit gemeld. Tot medio mei zijn 23 berovingen door het straatroofteam opgelost.

Helmond: Hennepkwekerij ontmanteld
Dinsdagmorgen rond 9.30 uur heeft de politie in drie schuren bij de woningen op de Past. Elsenstraat drie compleet ingerichte hennepkwekerijen aangetroffen. Een kwekerij was in bedrijf. De 183 hennepplanten en de aangetroffen apparatuur zijn inbeslaggenomen en afgevoerd. Tegen de 39-jarige eigenaar van de in bedrijf zijnde hennepkwekerij is proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Inbraak in een woning
Afgelopen nacht is ingebroken in een woning op de Burg. Wijnenstraat. Aan de achterzijde is een raam opengebroken. Uit de woning zijn sieraden, 4 gsms, cds en een diskman gesto-len.

Valkenswaard: Inbraak in een winkel
Tussen maandagavond 19.00 en dinsdagmorgen 5.25 uur is ingebroken in een winkel op de Leenderweg. Aan de voorzijde is de toegangsdeur geforceerd. Uit het pand zijn diverse flessen drank gestolen.