Ingezonden persbericht


Tijdens 'Mega 70's Party' in Hengelo

MUD, MIDDLE OF THE ROAD, THE RUBETTES, BONEY M. EN WIPNEUS & PIM NAAR TWENTE

In de muziekscène spreekt men al over de grootste hitparaderevival van Nederland. Lange tijd was de vraag of het gewenste plan zou lukken, maar alle contracten zijn binnen. Op 31 mei komen de vier meest bekende en toonaangevende bands uit de jaren zeventig: Middle of the Road, The Rubettes, Boney M. en MUD en het klapstuk van de avond: Wipneus & Pim, inclusief Ome Willem (Edwin Rutten), naar het Expo Center in Hengelo voor de eerste editie van de "Mega 70's Party". Vele tientallen internationale megahits vinden elkaar die avond op één podium.

Twente en het Expo Center zijn daarmee een hip evenement rijker, want hip is het om bands uit the seventies met hun originele, gezichtsbepalende bandleden en specifieke sound, live aan het werk te zien. 'House is out en Seventies is in!' Vele 'fans van toen' zullen hun kinderen meenemen omdat de muziek uit de zeventiger jaren immens populair is, juist in de moderne popcentra. Daarom ook zijn Wipneus & Pim het terechte sluitstuk van het evenement. Dat het evenement daardoor één groot muziekfeest gaat worden staat wel vast.

Het idee om een dergelijke spektakel te organiseren komt van het Expo Center en Herman Potgieter, directeur/programmeur van popcentrum 'Podium' in Hardenberg. In Podium traden al diverse topbands uit de zeventiger jaren op en steeds vaker kreeg Potgieter de wens van zijn gasten te horen om eens meerdere bands aan het werk te zien tijdens één groot, avondvullend, muziekspektakel. Potgieter kon inmiddels putten uit aanbiedingen van wel tien Europese bands, maar heeft de keus laten vallen op MUD, The Rubettes, Boney M. en Middle of the Road omdat deze konden garanderen met originele bandleden te komen. Vier super-hoofdgerechten dus. Als voorgerecht staat vanaf 19.00 uur de vrolijke vinylact 'Popcorn & Confetti' garant voor een perfecte warming-up en bij grand dessert Wipneus & Pim gaat het dak er af.

Het Expo Center zal onherkenbaar worden omgetoverd in een superdisco met veel spiegelbollen. De sfeer van the seventies zal er af spetteren. Hengelo, Twente en Overijssel maken zich op voor een werelds muziekfeestje.

De voorverkoop start op 12 april aanstaande. Meer informatie op ww.poppodium.nl.

>einde persbericht
Voor meer informatie, afspraken met de organisatie of optredende bands, kunt u altijd contact opnemen met organisator Herman Potgieter, bereikbaar op 06-21588684 of herman@poppodium.nl.