Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Persberichten :

Wat staat er op de Sociale Agenda?

Conferentie Sociale Agenda 2002 - 2006 op 31 mei 2002 in Rotterdam

8 april 2002

Veiligheid, zorg en onderwijs beheersen al geruime tijd het maatschappelijk debat. Tijdens de conferentie Sociale agenda 2002-2006 op vrijdag 31 mei 2002 in Rotterdam bespreken deelnemers de meest urgente problemen die zich in de sociale sector aandienen, verwerken zij recente wetenschappelijke inzichten op dit gebied, gaan zij na welke oplossingen in de praktijk werken en onderzoeken zij hoe een beter samenspel van bestuurders, professionals en burgers eruit zou kunnen zien.

De conferentie wordt georganiseerd door de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling, het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW, het Verwey-Jonker Instituut en FORUM Instituut voor multiculturele ontwikkeling.

Betrokken
De conferentie is bedoeld voor iedereen die zich bij de huidige problematiek op het gebied van zorg, onderwijs en veiligheid betrokken voelt: van beleidsmakers tot burgers, van wetenschappers tot politici, van wethouders tot professionals.

Ervaringen op het gebied van zorg, onderwijs en veiligheid staan in de lezingen en discussies centraal. Tijdens de deelsessies belichten wij deze thema's vanuit vier invalshoeken, te weten burgers en cliënten; professionals en uitvoerenden; bestuurders en politici; allochtonen en autochtonen (multiculturaliteit).

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.nizw.nl/congres. Het deelnamebedrag is ¤ 198,00 inclusief congresmap, lunch, koffie, thee en informele afsluiting. Meer informatie is aan te vragen bij NIZW / Cursus- en congresbureau, telefoon (030) 230 66 01, fax (030) 230 64 90, e-mail congres@nizw.nl.

Laatste update: 8 april 2002