Ingezonden persbericht


Goedkoop bellen via radio538.nl

Bellen via internet als alternatief voor bellen via gewoon telefoonnet

Hilversum, 31 mei 2002 - Vanaf vandaag biedt Radio 538 via haar website radio538.nl goedkoop bellen via het internet aan. Een speciaal apparaat, genaamd de InternetPhoneWizard, maakt bellen met een gewone telefoon over het internet mogelijk en biedt hiermee een serieus alternatief voor de gewone telefoonaansluiting. Onder de naam Pilmo wordt de nieuwe dienst als 'the new way of calling' door het radiostation gelanceerd. Radio 538 biedt deze service aan in samenwerking met Rits tele.com.

De InternetPhoneWizard is een apparaat dat via de USB poort op een PC wordt aangesloten. Hierop kan elk analoog toestel worden aangesloten, waardoor bellen via het internet nu net zo eenvoudig is als bellen via het gewone telefoonnet. Door de InternetPhoneWizard te combineren met diverse pakketten van Rits tele.com zijn de gesprekskosten gemiddeld 25% goedkoper dan de tarieven van welke Nederlandse telecom operator ook. Ook is het mogelijk om wereldwijd te bellen naar zowel vaste als mobiele aansluitingen en gebeld te worden.

Directeur Erik de Zwart: "Wij zijn altijd op zoek naar interessante producten en diensten. Aan onze breedbandig aangesloten luisteraars bieden wij hier een volwaardig alternatief voor de vaste telefoonaansluiting."

Radio = 538
Radio 538 is in heel Nederland via de kabel te ontvangen en in de ether op de volgende frequenties: Zeeland/ Randstad en ver daar buiten: 101.2 FM, Rotterdam/ Den Haag/ Eindhoven/ Arnhem/ Nijmegen/ Utrecht en omgeving: 101.5 FM, Groningen: 89.0 FM, Friesland/ Den Helder: 93.2 FM, Zwolle en omgeving: 93.6 FM. Meer informatie is te vinden op de internetsite www.radio538.nl.

Rits tele.com
Rits tele.com is een Voice Application Service Provider, die betaalde internet-telefonie onder de merknaam 'Pilmo' (www.pilmo.com) levert: prepaid goedkoop de hele wereld bellen en via de PC bellen en gebeld worden op abonnementsbasis voor consumenten en kleinzakelijke gebruikers.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht