Universiteit Twente

02-33 31 mei 2002

Erepenning Universiteit Twente voor CdK Hendrikx

Vanmiddag heeft dhr. mr. J.A.M. Hendrikx de erepenning gekregen van de Universiteit Twente. De erepenning is uitgereikt door rector magnificus prof. Dr. F.A. van Vught, tijdens het seminar dat is georganiseerd ter gelegenheid van het afscheid van de heer Hendrikx als Commissaris van de Koningin.

De erepenning is uitgereikt aan de heer Hendrikx voor zijn verdiensten voor de Universiteit Twente. De interesse van de heer Hendrikx voor het Hoger Onderwijs is altijd groot geweest. Zo was hij altijd een betrokken lid van de Raad van Advies van de UT. De vestiging van het Telematica Instituut op de campus van de UT in 1993 en de toestemming die de UT eerder deze week kreeg om een medische opleiding te starten, zijn mede aan de heer Hendrikx te danken. Ook heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de oprichting van het Kennis Instituut Stedelijke Samenleving (KISS).
De heer Hendrikx heeft altijd het belang van de UT voor de provincie onderstreept, onder andere waar het gaat om het effect van de UT op het bedrijfsleven in de regio. Ook is hij buitengewoon betrokken bij de toekomst van de regio Twente en de Euregio.

Zesde erepenning
Het is de zesde erepenning die de Universiteit Twente uitreikt. Eerdere penningen gingen o.a. naar mr. C. van Lookeren Campagne, oud-voorzitter van het College van bestuur van de UT, en naar dhr. H. Wierenga bij zijn afscheid als burgemeester van Enschede.

Contactpersoon Bureau Communicatie:
Gerard van Emous, tel. (053) 489 2212, e-mail g.j.vanemous@utwente.nl

© Universiteit Twente 2002