Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Computerschaak in Leiden

Frans Morsch (Fritz) verdedigt zijn titel Na het succes van eerste Internationaal CSVN-toernooi van vorig jaar organiseert de CSVN opnieuw een internationaal computerschaaktoernooi. Het 2e internationale CSVN-toernooi, waaraan makers van schaakprogramma's deelnemen, wordt van 31 mei t/m 2 juni 2002 gespeeld in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Topprogramma´s als de nummer 1 van de computerwereldranglijst Fritz, Open Nederlands Kampioen 2001 Chess Tiger en wereldkampioen Shredder zullen van de partij zijn.

Op dezelfde locatie vindt gelijktijdig op zaterdag 1 en zondag 2 juni het 5e Gebruikerstoernooi plaats. Aanvang is om 10.00 uur. Aanmelden kunt u zich tot twee weken voor aanvang van dit toernooi bij M. van Leeuwen (030 6031001). Vermeld bij aanmelding met welke computers u deel kunt nemen.

Toeschouwers behoeven geen lid te zijn van de Computerschaak Vereniging Nederland (CSVN) om beide toernooien gratis te aanschouwen.. Er worden elke dag drie ronden gespeeld. Het speeltempo is 90 minuten per kleur. Neemt u eens een kijkje bij dit toernooi en maak er een praatje met de deelnemers. Uitvoerige informatie over beide toernooien is te vinden onder: www.computerschaak.nl.

Het Leids Denksportcentrum (071 5723229) is vanaf NS-station Leiden te bereiken met de bussen 15 of 16. Met de auto neemt u de afslag A44 Leiden richting Leiden. U gaat rechtsaf N206 Haagsche Schouwweg en linksaf N206 Dr. Lelylaan. Voor de brug rijdt u de Barnsteenstraat in. Het centrum is vlakbij aan de andere kant van het winkelcentrum Diamantplein. (Eric van Reem)

---