Ingezonden persbericht

Persuitnodiging 3 mei 2002

Het Wereld Natuur Fonds viert dit jaar zijn 40e verjaardag. Reden om even bij stil te staan.

Waar staan we na 40 jaar natuurbescherming? Wat zijn de uitdagingen voor de toekomst?

Hoe ziet de agenda voor natuurbescherming in de 21e eeuw eruit? En wie doen er mee?

Vrijdag 31 mei 2002 wil het Wereld Natuur Fonds een forse impuls geven aan het debat over de toekomst van wereldwijde natuurbescherming. Hoe houden we onze aarde leefbaar? Van harte nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn. Een middag- en avondvullend programma waarin sprekers vanuit bedrijfsleven, wetenschap en praktijk de deelnemers aanzetten tot een boeiende en prikkelende discussie. Daarnaast ook volop gelegenheid voor de deelnemers om met elkaar in debat te gaan en elkaar te ontmoeten. Dit alles vindt plaats in de uiterwaarden van de Waal bij Slot Loevestein.

Congres 'Duurzaam Ondernemen. Sustainability is our license to operate'

31 mei 2002, 13.30 *16.30 uur

Het Wereld Natuur Fonds ziet in de samenwerking met bedrijven grote uitdagingen voor internationale natuurbescherming. Daarom in de middag een congres voor en door ondernemers, onder leiding van Jacqueline Cramer, hoogleraar Milieumanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en bestuurslid Wereld Natuur Fonds. Inleidingen zullen worden verzorgd door:
- Alexander Rinnooy Kan, lid Raad van Bestuur ING Groep
- David Rosenberg, directeur Corporate Social Responsibility Ahold
- Kees van der Waaij, voorzitter Unilever Nederland
- Kees Wiechers, voorzitter Raad van Bestuur Essent
Nacht van de Natuur
31 mei 2002, 18.30 * 24.00 uur

In de Nacht van de Natuur gaat het om het debat met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de politiek, de wetenschap, de journalistiek en de nationale en internationale natuurbeschermings-organisaties. Aanzet voor het debat zijn de 'State of the World' door Norman Myers en de visie van Paul Hawken op de toekomst van wereldwijde natuurbescherming. Aan het eind van de avond neemt poolverkenner Robert Swan ons mee in zijn droom: Mission Antarctica 2041.

De Nacht van de Natuur wordt geopend door Hans Wijers, voorzitter Wereld Natuur Fonds en afgesloten door Claude Martin, algemeen directeur van het Internationale Wereld Natuur Fonds (WWF).

Business Meets Nature
31 mei 2002, 16.30 * 18.30 uur

Op de grens van middag en avond vindt het dinerbuffet 'Business Meets Nature' plaats. Op informele wijze kunnen de deelnemers van het congres (middag) en de deelnemers aan de Nacht van de Natuur (avond) elkaar ontmoeten. Er is ook gelegenheid om onder leiding van een gids een korte wandeling te maken door de uiterwaarden van de Waal en te genieten van wat de natuur hier op eigen kracht tot stand heeft gebracht.

Als persvertegenwoordiger bent u van harte welkom om deze dag, of delen van het programma, met ons mee te maken. In verband met de organisatie is het van belang dat u zich vooraf aanmeldt, middels bijgaand antwoordformulier of telefonisch via 030-6937375 of stuur een email naar msol@wwf.nl. U ontvangt dan vooraf een uitgebreid programma en routekaart.

Er zijn * beperkt * mogelijkheden om met de sprekers voor het congres en voor de Nacht van de Natuur vooraf of na afloop interviews af te nemen. Wilt u van die mogelijkheid gebruik maken, dan graag even vooraf contact hierover.


---

Meer informatie en/of interview aanvragen:
betreffende het congres:
- Marie-Christine Lanser-Reusken,persvoorlichter;
tel: 030-6937374, email: mlanser@wwf.nl
betreffende de Nacht van de natuur:
- Esther Naber, persvoorlichter
tel: 030-6937832, email: enaber@wwf.nl