Ingezonden persbericht


+++ ORGANISATIE: PODIUM B.V. +++ www.poppodium.nl +++

Persbericht: zondag 26 mei 2002

Betreft: Laatste nieuws MEGA 70's PARTY

MUD-zanger Les Gray in Portugees ziekenhuis

Peter en zijn Rockets toch op Mega 70's Party

De teleurstelling over de tegenslag dat de Engelse band Mud afgelopen donderdag moest afzeggen voor de eerste editie van de MEGA 70's PARTY in het Expo Center in Hengelo, duurde precies een halve dag. Toen bekend werd dat 'Peter en zijn Rockets' met de originele hit-bezetting uit 1974 maar wat graag naar Hengelo wilde komen, sloeg die teleurstelling zelfs om in feestvreugde. Leadzanger Les Gray van Mud ligt met een gecompliceerde beenbreuk in een Portugees ziekenhuis en is niet op tijd genezen om in Hengelo te kunnen optreden. Het ziekenhuis stuurde de organisatie een officiële verklaring en Les Gray faxte zelf een handgeschreven excuus. Organisator Herman Potgieter (Podium B.V.) maakte met hem de afspraak om later dit jaar naar Nederland te komen voor een special concert.

Het oorspronkelijke plan was om vijf bands en Wipneus en Pim op te laten treden maar daar bleek de beschikbare tijd (van 19.00 tot 01.00 uur) niet toereikend voor. Peter en zijn Rockets, die net had besloten weer te gaan optreden in de originele hitbezetting uit 1974, moest daardoor afvallen. Deze beslissing kon nu worden teruggedraaid. Peter Koelewijn reageerde zeer enthousiast vanaf zijn vakantieadres in Frankrijk. Organisator Herman Potgieter hierover: "Het is natuurlijk altijd jammer als je een act moet wisselen maar het ontbreken van de echte Nederpop is nu wel gecompenseerd. Iedere muziekliefhebber weet nog dat Peter Koelewijn met zijn band in Nederland een even grote feest- en rock & rollband was dan Mud in Engeland. Als er één Nederpopband was die snel een zaal 'op de kop kon zetten' dan was Peter en zijn Rockets dat en misschien is het voor het feestje nog wel leuker, want Koelewijn heeft een enorme rij meezinghits gehad."

De MEGA 70's PARTY heeft wat losgemaakt in de muziekscène in Nederland. "De voorverkoop loopt als een trein, Hotel Van der Valk verandert aan het eind van de week in een artiesteneldorado, Expo Center gaat vanaf woensdag inwendig helemaal in de steigers en alle artiesten en medewerkers hebben er heel veel zin in," zo laat Potgieter weten. "Het leukste vind ik dat veel mensen in groepjes of groepen komen en zelfs (oude) 70's-kleren gaan aantrekken. Het is hartstikke hip om je te verplaatsen in de sfeer van de seventies en ik beloof alle aanwezigen een fantastisch muziekfeest," aldus Herman Potgieter.

Vanaf het moment dat de deuren open gaan (19.00 uur) zorgt het nieuwe deejay-duo Popcorn & Confetti voor de warming-up. Direct daarna komen (in willekeurige volgorde) The Rubettes, Boney M, Middle of the Road en Peter en zijn Rockets op het grote podium. De bands spelen louter hun greatest hits en het zal één groot feest der herkenning worden. Als 'grand dessert' zorgen Wipneus en Pim voor een daverende afsluiter. Alle dansclassics, meezingers en tunes uit de 60's, 70's en 80's worden op geheel eigen, doldwaze, wijze door Wipneus en Pim gepresenteerd. Stilzitten zal op the party moeilijker zijn dan mee swingen.

Kaarten voor de Mega 70's Party kosten 25,- Euro (excl. servicekosten) in de voorverkoop en zijn nog verkrijgbaar bij het Expo Center in Hengelo, VVV's Hengelo en Almelo en via www.ticketservice.nl.