Korps: Friesland, plaats: Friesland 31-05-2002
Politieberichten van 30/5 (13.00 uur) tot 31/5 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak auto
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een aan de Huizemerlaan geparkeerd staande auto. Van het voertuig werd een raam vernield, waarna een radio/cd-speler werd weggenomen. De 34-jarige eigenaresse uit Leeuwarden deed aangifte.

Veenwouden: inbraak schuur
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een schuur achter een woning aan het Veenhout. Met vermoedelijk een valse sleutel kwam men de schuur binnen, waarna vervolgens twee kinderfietsjes werden weggenomen. De 50-jarige eigenaresse deed aangifte.

Leeuwarden: diefstal auto
In de periode tussen afgelopen zaterdag en donderdagmiddag werd een auto gestolen die geparkeerd stond aan het Dragoonsplein. Het betrof een groene Opel Omega met het kenteken FF-Bf-19. De 57-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Een 34-jarige Leeuwarder is donderdag om 16.00 uur aangehouden wegens diefstal uit een winkel aan de Wirdumerdijk, De man werd door winkelpersoneel betrapt toen hij een trainingsbroek wilde meenemen zonder te betalen. Hij werd aan de politie overgedragen.

Drachten: diefstal gereedschap
Uit een gereedschapsbak van een aan de Splitting geparkeerd staande vrachtwagen is woensdag avond een diefstal gepleegd. Van de bak werd het slot vernield, waarna een zogeheten stootijzer (stratenmakersgereedschap) werd gestolen. Een 22-jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

Leeuwarden: bejaarde vrouw lastig gevallen
Een 81-jarige inwoonster van Leeuwarden is donderdag om 15.00 uur op de Soendastraat lastig gevallen door een nog onbekende jongeman. De vrouw liep met haar booschappenkarretje in de hand, toen de jongeman naast haar kwam fietsen. Hij legde zijn hand op haar rug, waarop de vrouw hard begon te schreeuwen. De jongeman reed daarna hard weg op zijn fiets. Het signalement van de dader luidt: blanke huidskleur kort haar, leeftijd ca. 18 jaar, bol gezicht, lengte ongeveer 1,85 tot 1,90 meter lang. Hij droeg een opvallend jack. De politie wil graag in contact komen met getuigen.

Heerenveen: aanrijding fiets en bromfiets
Op de Sieverstraat vond donderdag omstreeks 16.50 uur een aanrijding plaats tussen een 40-jarige bromfietser uit Heerenveen een 27-jarige fietsster uit dezelfde plaats. De bromfietser liep daarbij lichte verwondingen op. Omdat vermoed werd dat hij gedronken had, werd de bromfietser op het politiebureau een bloedproef afgenomen.

Joure: aanrijding met lichtgewonden
Bij een aanrijding op de Tramwei zijn donderdag om 17.10 uur de bestuurster van een personenauto, een 42-jarige inwoonster van Sneek, en jongen, 14 jaar ook uit Sneek, die bij haar in de auto zat lichtgewond geraakt. Hun auto werd aangereden door een 30-jarige automobiliste uit Heerenveen, die op genoemde weg afsloeg en daarbij verzuimde voorrang verlenen. Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht. Ook de Heerenveense werd voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

Zwaagwesteinde: diefstal aanhangwagen
In Zwaagwesteinde werd donderdag tussen 11.30 en 12.00 uur een aanhangwagen gestolen. Een 53-jarige inwoner van Drachten had zijn auto met daarachter de aanhangwagen op genoemde weg geparkeerd. Toen hij na een half uur terug kwam, was de wagen losgekoppeld en weggenomen. In de wagen lag een hoeveelheid gereedschap, waarvan de waarde nog niet bekend is.

Sneek: auto gestolen
Donderdag werd tussen 07.00 en 17.00 uur een aan de Morrahemstraat geparkeerd staande auto gestolen. Het betrof een rode Citroen ZX met het kenteken DR-DR-10. De 27-jarige eigenaresse uit Leeuwarden deed aangifte.

Sneek: diefstal uit kassa
Uit de kassa van een winkel aan het Normandieplein werden donderdag rond 14.15 uur enkele honderden euros gestolen. De enige medewerkster van de winkel was op het moment dat er geen klanten waren, even naar het toilet geweest. Toen ze terug kwam bleek er uit de onafgesloten kassa een geldbedrag te zijn verdwenen.

Sneek: vrouw van tas beroofd
Een 56-jarige inwoonster van Joure is donderdag omstreeks 20.15 uur op de Oosterdijk van haar tas beroofd. De vrouw werd door een haar onbekende jongen op een fiets aangesproken en naar de weg gevraagd. Toen ze daarna weer verder liep merkte ze dat haar tas was verdwenen. Mogelijk is de riem van de tas doorgesneden terwijl ze door de jongen aan de praat werd gehouden. Ze mist haar rijbewijs en een portemonnee met een geldbedrag van enkele tientallen euros. Het signalement van de jongen luidt; 17 tot 20 jaar oud, mogelijk van Marokkaanse afkomst, 1, 60 meter lang, kort donker stijl haar, Hij was in het gezelschap van een andere jongen waarvan geen signalement bekend is.

Drachten: onder invloed
Een 30-jarige inwoner van Sneek is donderdag om 21.00 uur op de Vogelzang staande gehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 395 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren kreeg.

Offingawier: rijbewijs ingevorderd
Van een 35-jarige automobilist uit Grou is donderdag om 20.15 uur het rijbewijs ingevorderd. De man werd met tijdens een snelheidscontrole op de Fiifgeawwi betrapt, toen hij 87 km/u reed, terwijl daar 30 km/u is toegestaan.

Drachten: aanhouding na diefstal fiets
Een 42-jarige inwoner van Burgum is donderdag om 21.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. De man had de fiets weggenomen bij een supermarkt aan de Westerstraat. De eigenaar van de fiets, een 15-jarige inwoner van Drachten, had zijn fiets van het slot gehaald toen hij een bekende zag en daar een praatje mee maakte. Toen hij daarna weg wilde bleek zijn fiets te zijn verdwenen. Een getuige had de diefstal echter zien gebeuren en vertelde welke richting de dader was weggefietst. Met een snel geregelde andere fiets wist de eigenaar de verdachte op zijn fiets op de Stationsstraat aan te houden. Hij werd aan de politie overgedragen.

Leeuwarden: fietsers botsen
Bij een botsing tussen twee fietsers, donderdag om 22.15 uur op de Stationsweg, heeft een van hen verwondingen opgelopen. De botsing ontstodn toen een 21-jarige fietsster uit Goutum plotseling rechtsaf sloeg, Een achter haar rijdende 23-jarige fietser uit Leeuwarden kon haar niet meer ontwijken. Hij werd per ambulance voor nader onderzoek naar het MCL gebracht.

Harlingen: bestuurder onder invloed ramt 5 autos Een onder invloed verkerende 21-jarige automobilist uit Harlingen heeft vrijdag om 00.30 uur op de Grote Ossemarkt 5 geparkeerde autos geramd. Alle autos, inclusief die van de Harlinger, raakten daarbij zwaar beschadigd. Op het politiebureau blies de man 525 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod voor 5 uren.

Drachten: onder invloed
Een 30-jarige inwoner van Drachten is vrijdag om 02.40 uur op de Noordkade staande gehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 360 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren kreeg.

Leeuwarden: onder invloed
Een 35-jarige inwoner van Leeuwarden is vrijdag om 04.00 uur op de Reigerstraat staande gehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 535 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren kreeg.

Bureau Communicatie: 058 8808272