Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 31-05-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Invordering rijbewijzen

- Op de Houtribweg haalde een 29-jarige automobilist uit Zwartsluis een rijdende radarauto met hoge snelheid in. Tijdens het volgen van deze auto werd een snelheid gemeten van 137 km/h waar 80 is toegestaan.

- De videosurveillanceauto klokte op de Vogelweg een 25-jarige automobilist uit Epe op 159 km/h waar 80 is toegestaan. Op de zeer smalle Knarweg haalde deze automobilist een fietser in met 120 km/h.
- Op de Knardijk werd de videosurveillanceauto ingehaald door een 30-jarige motorrijder uit Lelystad. Deze bestuurder werd geklokt op 164 km/h waar 80 is toegestaan. De verdachte had net twee weken zijn rijbewijs en kon deze nu direct weer inleveren.

Bromfietscontrole
ALMERE De politie heeft donderdag op diverse locaties in Almere Stad-West de brom- en snorfietsers gecontroleerd. Van de 24 gecontroleerde bestuurders waren er 7 in orde. Processen-verbaal werden uitgeschreven voor: opgevoerd (14, waarvan 5 boven de 2,0 kW); geen helm (9); geen certificaat (6); overige technische eisen (3).

Aanrijdingen met gewonden
ALMERE Een 13-jarige fietser uit Almere lette donderdagmorgen bij het oversteken van de busbaan bij het Globeplein even niet op. Hij zag een van links komende bus over het hoofd en reed daar tegenaan. De buschauffeur remde hard, waardoor een aantal passagiers viel. Een 20-jarige passagiere uit Almere is met beenletsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

NAGELE Een 39-jarige automobilist uit Emmeloord werd donderdagmiddag op de Sluitgatweg onwel. Hij slingerde van berm naar berm en kwam uiteindelijk in de linker berm tot stilstand in een berg aarde. De bestuurder is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmeloord.

Op de A-6 wilde donderdagmiddag een bestelbus uitvoegen bij afrit Almere Stad. Hij moest hard remmen wegens een file op de afrit en kwam daarbij in contact met een eveneens hard remmende vrachtauto. De daarachter rijdende motorrijder, die eveneens aan het uitvoegen was, moest hierdoor zo hard in de remmen, dat hij over de kop sloeg. De 43-jarige motorrijder uit Florida (USA) liep lichte schaafwonden op. Zijn 26-jarige passagiers uit Utrecht is met onder meer een kaakfractuur overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Gordelcontrole positief
EMMELOORD Bij een controle op de naleving van de draagplicht van autogordels werden donderdagmiddag op de Lange Dreef dertig autos gecontroleerd. Iedereen bleek de draagplicht keurig na te leven.

Snelheidscontrole
ALMERE Bij een snelheidscontrole op de Cinemadreef heeft de politie donderdagavond met de lasergun 57 overtredingen geconstateerd. De grens was gelegd op een overschrijding van 20 km/h. De hoogst gemeten snelheid van 98 km/h. Alle bestuurders zijn direct van hun overtreding in kennis gesteld.

Rijden onder invloedALMERE Op de Rotterdamweg zag de politie donderdagnacht een slingerende automobilist. De man, een 42-jarige inwoner van Almere, bleek gedronken te hebben. Hij blies 325 ug/l (0,73 promille). Proces-verbaal is opgemaakt.

Hond te water
ALMERE Een inwoonster van Kerkgracht werd donderdagnacht wakker van hondengeblaf en ging buiten kijken. In de gracht trof zij een zwemmende bouvier aan. Met behulp van een stuk hekwerk kon de hond op het droge geholpen worden. De sterk onderkoelde hond is in een aluminiumdeken gewikkeld en daarna door de dierenambulance meegenomen naar het dierenasiel, in afwachting van zijn baasje. Het is niet bekend hoe de hond in de gracht is geraakt.