Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-05-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.20 uur

Man door het lint

AMERSFOORT- Op donderdagavond werd een 22-jarige man aangehouden nadat hij een groot aantal vernielingen had gepleegd.

Omstreeks 20.20 uur kreeg de politie de melding dat de 22-jarige man in zijn woning aan de Fideliohof verschillende vernielingen had gepleegd en vervolgens de woning had verlaten. Op straat vernielde de man verschillende tuinen en schopte en sloeg tegen autos die o.a geparkeerd stonden op de Romeostraat, Bachweg en Ringweg Randenbroek. De gewaarschuwde politie kon na een korte achtervolging de Amersfoorter aanhouden. Hij was erg overstuur en onder invloed van alcohol. Onderzoek wees uit dat de man minimaal 8 autos had vernield.(deuken/krassen). De man is ingesloten voor verhoor. Het is nog niet bekend waarom de man zo overstuur was.

Onder invloed

LEUSDEN- Op vrijdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. Omstreeks 01.20 uur zagen agenten een 30-jarige automobilist uit Leusden rijden over de Hamersveldseweg. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij gedronken had. Op het bureau blies hij 0.95 promille en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Autovernieler aangehouden

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend werd een autovernieler aangehouden. Omstreeks 02.40 uur kreeg de politie de melding dat een man een auto had vernield die stond geparkeerd op de Graaf Janlaan. De politie kreeg een goed signalement door van de bestuurder en de kenmerken van de auto. Even later kon de 38-jarige vernieler worden aangehouden. De man verklaarde de auto vernield te hebben omdat hij in conflict was met de eigenaar van deze auto.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT- Op donderdagavond werden twee kinderen aangehouden omdat ze een diefstal hadden gepleegd. Omstreeks 18.30 uur zagen beveiligingsmedewerkers dat het duo de winkel aan de Utrechtsestraat wilde verlaten zonder enkele goederen af te rekenen. Onderzoek wees uit dat ze in de tas een groot aantal kledingstukken die niet waren afgerekend. Tegen de twee meisjes, in de leeftijd van 12 tot 13 jaar afkomstig uit Amersfoort, is proces-verbaal opgemaakt en zullen via bureau HALT een alternatieve straf moeten ondergaan.

Man beroofd
AMERSFOORT- Op donderdagmiddag werd een 30-jarige man beroofd van zijn eigendommen. Omstreeks 11.45 uur liep de man over de Paardenwed en kreeg plotseling een harde klap tegen zijn hoofd en viel op de grond. Twee blanke mannen, tussen de 25 en 30 jaar pakten vervolgens de beurs uit zijn zakken en renden hard weg. Door de klap op zijn hoofd liep de man een forse wond op en moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van Eemland zuid, 0900-8844.