Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 31-05-02 10:11

Ochtenduitgave vrijdag 31 mei 2002

VERDACHTEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING (31 mei 2002) Donderdagavond werden op de Krabbendijkestraat twee mannen en een vrouw aangehouden omdat ze een buschauffeur van de RET en een passagier hadden belaagd. Omstreeks kwart voor negen sprak een 39-jarige passagier uit Rotterdam het drietal aan op hun gedrag in de bus, vervolgens werd hij mishandeld. De chauffeur werd door de vrouw uitgescholden en bedreigd omdat hij geen klein geld kon wisselen. De drie, in de leeftijd van 17 tot 20 jaar, zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging en overgebracht naar een politiebureau.

MAN BEROOFD IN WONING (31 mei 2002)
Een 72-jarige Rotterdammer is donderdagmiddag in zijn woning aan de Boomgaardstraat door vermoedelijk drie vrouwen beroofd. Rond kwart voor vijf wilde aangever via de portiekdeur z'n woning binnengaan. De deur ligt in een hofje aan de Boomgaardstraat. Aangever is moeilijk ter been en maakt gebruik van een rollator. Het lukte hem op dat moment niet om binnen te komen, waarop twee vrouwen, die er ineens waren, hem te hulp schoten. Toen ze hem naar binnen hadden gebracht werden ze minder vriendelijk en behulpzaam. Hij werd naar de doucheruimte gebracht, waar hij door één van de vrouw in de gaten werd gehouden, terwijl de anderen elders in de woning waren. Korte tijd later werd hij in de douche achtergelaten en constateerde hij dat uit een lade van een kast in de woonkamer z'n pas van de postbank was verdwenen. Aangever had donderdag gepind en vermoedelijk hebben de vrouwen daarbij kans gezien om z'n pincode te noteren, want er was inmiddels geld van zijn rekening opgenomen.

Avonduitgave donderdag 30 mei 2002

IDENTITEIT SLACHTOFFERS VASTGESTELD (30 mei 2002) (zie ook persbericht 28-05-2002/1)
De identiteit van de twee vrouwen en de man, die maandagavond 27 mei jl. levenloos in een woning aan de Delfgauwstraat werden aangetroffen, is inmiddels bekend. De man, de bewoner van de woning in de Delfgauwstraat, was een 36-jarige Rotterdammer. Beide vrouwen, ook afkomstig uit Rotterdam, waren respectievelijk 36 en 38-jaar oud. De uitslag van de sectie op de stoffelijke overschotten is nog niet bekend. Er is een recherche assistentie groep (RAG) gevormd, die dit misdrijf onderzoekt.

AUTOKRAKER AANGEHOUDEN (30 mei 2002)
Donderdagmiddag omstreeks half vier werd op de Schieweg een 28-jarige Rotterdammer aangehouden, die even tevoren had ingebroken in een geparkeerd staande auto. De ruit van het portier van de auto was ingeslagen en de radio was al gedeeltelijk uit het dashboard gehaald. Bewoners hadden een en ander opgemerkt en waren naar de autokraker gegaan. Deze ging er vandoor, achtervolgd door de bewoners. Ter hoogte van de Talmastraat kregen zij hem te pakken en wisten zij hem vast te houden tot de gewaarschuwde politie verscheen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.