AutoRai

31-5-2002

Lexus RX300 Special Edition: exclusieve meerwaarde en goed gecalculeerd

In het segment van luxueuze SUVs heeft de Lexus RX300 na zijn introductie een grote groep kopers aan zich weten te binden. Om nog meer automobilisten aan te spreken, brengt Lexus een speciale uitvoering van zijn Sport Luxury Vehicle op de markt.

De Lexus RX300 Special Edition beschikt af fabriek standaard over twee fraaie opties; een geïntegreerde DVD navigatiesysteem met touchscreenbediening waarmee bijna heel West-Europa onder handbereik ligt én metallic lak.

De Special Edition is overigens altijd gebaseerd op de RX300 Executive, die zich van de reeds uitermate complete RX300 onderscheidt door lederen bekleding, stoelverwarming voor bestuurder en voorpassagier, stuurwiel en versnellingspook in een combinatie van leder en hout, houten interieurpanelen, zelfdimmende spiegels, een pollenfilter en forse 225/60R17 banden.

Elke Lexus RX300 heeft van huis uit overigens al rijke uitrusting. Zo behoren automatische airconditioning, achtvoudig elektrisch verstelbare voorstoelen, bronsgetint privacy-glass (vanaf B-stijl), cruise control, een 6 cd-wisselaar en Vehicle Stability Control tot de standaarduitrusting.

Special Edition Accessoirepakket
Op de RX300 Special Edition is ook een accessoirepakket leverbaar, dat achteraf bij de dealer wordt gemonteerd. Om de terreinvaardigheid en de opmerkelijke prestaties van de permanente vierwielaandrijving te onderstrepen, kan deze versie worden uitgevoerd met een fraai gestileerde carterbeschermer. Verder zit in dit pakket een chique chromen beschermingsplaat aan de bovenzijde van de achterbumper en zowel links als rechts een gedistingeerde uitlaatpijp. Functioneel-praktische zaken als vier parkeersensoren (achter) en een allesdrager (hier niet afgebeeld) completeren het Special Edition Accessoirepakket, waarmee de totaalprijs eigenlijk 66.980,- zou moeten bedragen.

Voor de RX300 Special Edition met Accessoirepakket (die op 7 & 8 juni bij de Lexus-dealers wordt geïntroduceerd) is de consumentenprijs vastgesteld op 63.595,- waarmee het voordeel 3.385,- bedraagt.