Korps: Groningen, plaats: Diverse 31-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 31 mei 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Musselkanaal: patatwagen vernield
Een inwoner van Veendam heeft donderdagavond aangifte gedaan van vernieling van zijn patatwagen/. Dit was gebeurd op de Korenstraat in Musselkanaal. Een inwoner van Musselkanaal kon naar zijn zeggen met zijn auto niet goed langs de geparkeerde patatwagen, waarna hij de wagen begon te bewerken met een hamer en een stoeptegel. Ook werd het interieur van de wagen behoorlijk vernield. Nadat de zaak bij de gearriveerde politie duidelijk werd, was de veroorzaker gevlogen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Stadskanaal: jonge automobilist zonder rijbewijs maakt brokken Een 18-jarige automobilist uit Nieuw Buinen veroorzaakte donderdagavond op de Convenantstraat in Stadskanaal schade aan enkele geparkeerd staande autos. Betrokkene had geen rijbewijs en reed in een geleende auto. Op de Convenantstraat verloor hij de controle over het voertuig en botste tegen een links van de weg staande auto. Deze auto rolde vervolgens weer tegen een andere auto. De brokkenpiloot kwam zelf met de schrik vrij. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: gewonde bij botsing
Bij een botsing tussen twee personenautos op de kruising Bocht Oosterdiep met de Van Stolbergweg, Julianalaan en het Boven Oosterdiep in Veendam, raakte een van de bestuurders, een 46-jarige inwoonster van Veendam, gewond. Zij is met nekklachten voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Betrokkene verleende op genoemde kruising, komende vanaf de Bocht Oosterdiep geen voorrang aan de andere automobilist, een 74-jarige plaatsgenoot. Deze kwam met de schrik vrij. De beide autos raakten flink beschadigd.

Ter Apel: dronken automobilist veroorzaakt ongeval Een dronken automobilist (47) uit Exloo, veroorzaakte donderdagmiddag op de Westerstraat in ter Apel, schade aan een geparkeerd staande auto. Hij botste tegen de achterzijde van de auto, waarna hij probeerde door te rijden. Omstanders voorkwamen dit en waarschuwden de politie. Die constateerde dat de chauffeur dronken was. Hij kon nauwelijks op zijn benen staan. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Daar weigerde hij mee te werken aan een onderzoek naar zijn drankgebruik. Voorts bleek dat de auto waarin hij reed niet was gekeurd (APK) en niet was verzekerd. Hij bleek tevens niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: alcomobilist
Een 44-jarige automobilist uit Leek is donderdagavond op De Schelp in Leek bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij bleek 1.9 promille alcohol in zijn bloed tehebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Garmerwolde: gewonde bij botsing tussen bromfietsers Een 20-jarige inwoonster van Middelbert raakte donderdagmorgen gewond, nadat ze op het fietspad langs de Provincialeweg bij Garmerwolde met haar bromfiets frontaal in botsing kwam met een andere bromfietser, een 17-jarige inwoner van Ten Boer. Ze is met schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval ontstond omdat de Ten Boerster niet voldoende rechts hield. Hij reed naast twee fietsers op het moment dat de botsing ontstond. Door een flauwe bocht hadden ze elkaar vermoedelijk te laat opgemerkt. De beide bromfietsen raakten flink beschadigd.

Groningen: aanhouding voor mishandeling
Agenten werden donderdagnacht geroepen bij een vechtpartij tussen twee mannen in de Gelkingestraat. Ter plaatse bleek dat een 20-jarige Stadjer een even oude plaatsgenoot in het gezicht had geslagen. Het slachtoffer werd voor behandeling van zijn hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte werd aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: winkeldievegge blijft langer vastzitten In een warenhuis aan de Grote Markt werd een 31-jarige vrouw uit Groningen betrapt op het wegnemen van verzorgingsartikelen. Bij haar fouillering bleek de vrouw nog meer spullen verstopt te hebben in de mouw van haar trui en was zij in bezit van een gebruikershoeveelheid verdovende middelen. Na verhoor kreeg de vrouw een proces-verbaal. Omdat er nog een onderzoek naar haar loopt voor oplichting moet zij voor nader onderzoek en verhoor op het bureau blijven.

Groningen: verdachte combinatie van de weg gehaald Op de Nieuwebrugsterweg zagen surveillerende agenten donderdag in de nanacht een voor dat tijdstip vreemde combinatie rijden. Een oud model personenauto met daarachter een nagenoeg nieuwe caravan. De 29-jarige bestuurder uit Groningen werd voor controle naar het bureau gebracht waar hij niet aannemelijk kon maken waar de caravan vandaan kwam. Hij wordt verdacht van diefstal dan wel heling en is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: lastige passagier naast alcomobiliste Een 31-jarige vrouw uit Sappemeer werd donderdagnacht in de Oosterstraat aan een alcoholcontrole onderworpen. Zij blies een promillage van 0.75 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding. Een naast haar zittende mannelijke passagier maakte bij de controle veel problemen en pakte de autosleutels uit het contactslot. Na diverse pogingen om de man te laten meewerken verzette hij zich en werd met gepast geweld voor het niet opvolgen van een vordering aangehouden. De man wenste zijn identiteit niet prijs te geven en werd ter vaststelling van zijn gegevens ingesloten.

Groningen: Duitsers kopen nepdope
Bij een verdovende middelen controle donderdagavond op de Wibenaheerd werd een auto met vier Duitse inzittende mannen (leeftijd tussen de 19 en 22 jaar) uit Lathen staande gehouden. In de auto vonden de agenten een kleine hoeveelheid cocaïne en zon 50 gram op heroïne lijkende stof. Bij controle bleek dit een versnijdingmiddel te zijn. De Duitse kopers bleken dus nepdope te hebben gekocht. Na verhoor zijn de oosterburen weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: bromfietsers in overtreding
Een 16-jarige bromfietser uit Groningen werd donderdagmiddag op de Stationsweg betrapt op het rijden door het rode licht. Bij nader controle bleek de jongen niet in het bezit van een bromfietscertificaat en verzekering. Op de Emmabrug werd een 21-jarige brommerrijder uit Eelderwolde bekeurd voor rijden in verboden richting en door rood licht. Tevens was niet duidelijk of de brommer verzekerd was. In de Folkingestraat werd een 24-jarige scooterrijder bekeurd voor het onterecht voeren van een oranje plaat, geen helm en geen bromfietscertificaat. Hij stond nog gesignaleerd voor een boete van 324 euro die hij direct kon betalen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)