Gemeente Leiden

Wie geeft fietsles?

De Leidse Welzijnsorganisatie zoekt vrouwelijke vrijwilligers die vanaf september fietsles willen geven aan allochtone vrouwen.

BESTUURSDIENST - In samenwerking met het diaconaal centrum De Bakkerij organiseert de Leidse Welzijnsorganisatie (LWO) sinds 1998 fietslessen voor allochtone vrouwen van verschillende nationaliteiten. Deze cursus betekent niet alleen een grotere bewegingsvrijheid voor de nieuwe Leidenaars, maar draagt ook bij aan de integratie. De lessen worden in verschillende stadswijken gegeven en bestaan uit een praktisch en theoretisch gedeelte.

Gemotiveerde cursusbegeleiders

LWO zoekt vrouwelijke vrijwilligers die als gemotiveerde cursusbegeleiders bereid zijn om in het komende seizoen (september tot juni) fietsles te geven. Er is vooral behoefte aan vrijwilligers die in de ochtenduren beschikbaar zijn. Aan de medewerking is een bescheiden onkostenvergoeding verbonden. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij Lies Schouten (071-5122404) of Mirjam van Griethuysen (071-5132551). Ook is aanmelding per e-mail mogelijk (k.walle@lwo.nl).

Aanmelding cursisten

Cursisten kunnen zich aanmelden voor de nieuwe fietscursus die in september start. Leenfietsen zijn beschikbaar. De cursusprijs voor zestien lessen bedraagt 45 euro. Bij de LWO aan de Breestraat 117 kunnen geïnteresseerden zich opgeven. De avondlessen vinden plaats in Leiden Zuid-West; de ochtendlessen in Leiden Noord. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de beschikbare plaatsruimte ontvangen alle inschrijvers in juli bericht of zij in september aan de cursus kunnen deelnemen.