FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten stelt werkgevers Zuivelindustrie ultimatum

FNV Bondgenoten stelt de werkgevers in de zuivelverwerkende industrie een ultimatum. Als de werkgevers niet voor 6 juni 2002, 0:00 uur instemmen met de eisen van FNV Bondgenoten voor een nieuwe CAO, dan volgen er acties, waaronder werkonderbrekingen en stakingen voor onbepaalde tijd.

FNV Bondgenoten eist een eenjarige CAO met een loonsverhoging van 4% en een verhoging van de eindejaarsuitkering van 0,5%. Ook wil de bond inhoudelijke afspraken maken over het ouderenbeleid in de zuivelsector.en moet de consignatieregeling verbeterd worden. In het eindbod dat de zuivelwerkgevers op 15 mei hebben neergelegd wordt aan deze eisen niet voldaan.

Volgens FNV Bondgenotenbestuurder Dick van Gelswijk is de actiebereidheid onder de werknemers hoog: 'Er is in de afgelopen weken al flink aan de melkbussen gerammeld. De werknemers kunnen rekenen op allerlei soorten acties door het hele land, van poortacties tot stakingen'.

De CAO Zuivel geldt ongeveer 11.000 mensen. Zij werken voornamelijk bij verschillende vestigingen van Campina en Friesland/Coberco, die over het hele land zijn verspreid.