Gemeente Deventer

Milieueffectrapportage deventer entertainment center

De gemeente heeft plannen aan de Holterweg, naast het parkeerterrein van de kunstijsbaan De Scheg, een Entertainment Center te realiseren.

Voor deze locatie wordt een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Daarbij hoort een milieueffectrapport (m.e.r.). In een milieueffectrapport staan de gevolgen van het plan voor de natuur, het milieu en de omgeving. Er is een startnotitie gemaakt voor het opstellen van het MER. Het college van burgemeester en wethouders heeft de startnotitie vastgesteld.

In de startnotitie staat hoe het m.e.r. voor het Deventer Entertainment Center wordt opgesteld en wat het doel van het Center is. Tevens geeft het een beschrijving van de huidige milieusituatie in het gebied en de omgeving. Er is aangegeven welke aspecten in het Milieueffectrapport worden uitgewerkt. Ten slotte staat er informatie in over de m.e.r.-plicht, de procedure en de rol van de gemeente. Omdat het om een startnotitie gaat is de informatie beknopt en vrij algemeen.

Entertainment Center

Initiatiefnemer van het Deventer Entertainment Center is het bedrijf Jesse Special Products (JSP).

In het center zijn allerlei vormen van actief vermaak mogelijk: een indoor ski- en snowboardbaan met horeca, een sportwinkel, een reisbureau, een (sneeuw)kartbaan, een klimhal, een indoor speeltuin, lasergame, een cosmic bowling en een sauna. Aanleiding voor de bouw van het Entertainment Center is volgens JSP de behoefte aan een modern leisurecentre in Oost-Nederland. Het initiatief past binnen het gemeentelijk beleid om langs de Holterweg een sportzone te stimuleren.

Startnotitie ter inzage

De startnotitie ligt tot 29 juni ter inzage in het Gemeentelijk Informatiecentrum (Stadskantoor), Burseplein 20.

Tijdens de inspraakperiode kunnen belanghebbenden een schriftelijke inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders, ter attentie van G.J. Sizoo, hoofd van de sector Ruimte, Milieu en Wonen, Postbus 5000, 7400 GC Deventer.