Ingezonden persbericht


Persbericht

IP Powerhouse neemt de bedrijfsactiviteiten van marviQ over

IPP wordt vooraanstaand aanbieder van managed internet business applicatie- en hostingservices

Amsterdam, 31 mei 2002 - IP Powerhouse International B.V. (IPP) neemt per direct de bedrijfsactiviteiten van MarviQ International B.V. over. IPP ontwikkelt, implementeert en beheert Internet Business Services. IPP maakt daarbij gebruik van MarviQ s Switch technologie via een centraal serviceplatform. Deze wordt gehost in het geavanceerde datacenter van IPP in Amsterdam.

De expertise van IPP op het gebied van datacenters en servicebeheer wordt in de nieuwe organisatie samengevoegd met de rapid application development en delivery-mogelijkheden van marviQ. Hierdoor is het bedrijf nu in staat een uitgebreide reeks Internet Business Services en applicaties te leveren. De diensten en applicaties worden op maat gemaakt om optimaal in te spelen op de klantspecifieke situaties.

Bestaande klanten van marviQ zoals Lanier Europe onderdeel van Ricoh Groep, Meyer Monitor, Delps (ten behoeve van De Goudse) en M2Match juichen de acquisitie toe. De acquisitie waarborgt de continuïteit van de ondersteuning van bedrijfskritische applicaties en aanverwante diensten. Bovendien verzekert het de beveiliging van- en de controle over het gehele beheer van de applicatie-infrastructuren.

Ann Franks, I.S. Director bij Lanier Europe zegt hierover: "Wij zijn bijzonder positief over deze overname. De voortreffelijke eBusiness ontwikkeltrajecten zijn het onderscheidend vermogen van marviQ. Nu met IPP hebben zij ook de financiële stabiliteit en operationele schaalbaarheid om hen een nog betrouwbaarder service provider te maken."

Pieter Zuijdgeest, CEO van marviQ: "We zijn zeer verheugd om onze krachten te bundelen met IPP. We zullen samen de goede reputatie bij onze klanten die wij in de afgelopen drie jaar hebben opgebouwd verder uitbouwen. Wij zijn nu nog beter in staat onze klanten een breed en robuust dienstenaanbod te leveren. Tegelijkertijd realiseren we aanzienlijke kostenbesparingen in technologie, bedrijfsvoering en backoffice-administratie. De acquisitie door IPP geeft marviQ de nodige financiële stabiliteit op basis van een volledige gefinancierd business plan. Voor het winnen van het vertrouwen van klanten is dit uiteraard van groot belang."

Luke Mann, Chief Operating Officer van IPP: "We zijn heel blij dat we samen met marviQ onze diensten aan de markt kunnen aanbieden. Al geruime tijd beschouwen we marviQ als groot talent in webservice-ontwikkeling in Nederland. Deze acquisitie draagt bij aan één van de belangrijkste strategische doelen van IPP: in de groeimarkt van Internet Business Services wordt onze propositie significant verbreed en verbeterd."

IPP is een service organisatie die zeer geavanceerde en onafhankelijke datacenterfaciliteiten levert en is gespecialiseerd in outsourcing van diensten. IPP biedt haar klanten technologische ondersteuning op het gebied van communicatie, IT-services en aanverwante technologieën. De toegevoegde waarde van IPP is onder andere de ongeëvenaarde beschikbaarheid en optimale beveiliging van de ICT-infrastructuur en applicaties. Daarnaast wordt een keur van gespecialiseerde vaardigheden en diensten aangeboden om tegemoet de komen aan de wensen van de klant. Meer informatie op www.ippowerhouse.com.

marviQ is een managed en hosted Internet Business Services provider die geïntegreerde bedrijfsbrede oplossingen levert aan ondernemingen. marviQ's Switch technologie is ontworpen om snel en betrouwbaar applicatiefunctionaliteit te kunnen ontwikkelen, implementeren en te kunnen gebruiken via internet. MarviQ biedt de beschikbaarheid van kwalitatief hoogwaardige applicaties tegen concurrerende exploitatiekosten. De oplossingen van marviQ ondersteunen klanten bij hun IT-zaken en maken het mogelijk dat zij zich concentreren op hun kerntaken. Meer informatie voor de redactie:
IP Powerhouse International B.V.
Luke Mann, Chief Operating Officer
GSM +44 786 066 4033
Email luke.mann@ippowerhouse.com

IP Powerhouse Nederland B.V.
Erik van Maanen, Business Development Manager
GSM 06 53 47 29 47
Telefoon 020 410 7000
Email evanmaanen@ippowerhouse.com

Potters PR
Monique Potters
tel. 0345 501595
gsm 06 28 88 96 32
monique@potterspr.nl