Gemeente Rijswijk

LOGOZAGT.GIF (9997 bytes) Gemeenteberichten
* Voorkom zwerfvuil bij afvalcontainers

Wijkbijeenkomst voor Muziekbuurt

De gemeente Rijswijk en de woningcorporaties Videomes en Rijswijk Wonen organiseren op donderdag 6 juni een wijkbijeenkomst voor bewoners en ondernemers van de Muziekbuurt.
Tijdens deze bijeenkomst willen de gemeente en de corporaties informatie geven over de stand van zaken rond de stedelijke vernieuwing in de wijk. Ook willen ze met de bezoekers praten over de toekomst van de wijk.
De inwoners van de Muziekbuurt krijgen vrijdag 31 mei of zaterdag 1 juni een uitnodiging in de bus.
De bijeenkomst wordt gehouden in het wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 en begint om 20.00 uur.



Werkzaamheden Lindelaan en Ravesteijnplein

Eind maart jl. zijn omvangrijke reconstructiewerkzaamheden op het Hendrik Ravesteijnplein en een gedeelte van de Lindelaan van start gegaan. Het doel van deze reconstructie is tweeledig; groot onderhoud aan de weg en het verbeteren van de winkelomgeving. De werkzaamheden bestaan uit asfalteringswerkzaamheden van de rijbanen, herstratingswerkzaamheden van de trottoirs en de fietspaden, het plaatsen van vijf ondergrondse afvalcontainers, het vervangen van verkeerslichten en het herstraten van een groot deel van het parkeerterrein op het Hendrik Ravesteijnplein. Het werk wordt in fasen uitgevoerd. Graag informeren wij u over de voortgang van dit project. De betrokken winkeliers en omwonenden ontvangen deze week een brief met meer gedetailleerde informatie.

Enkele voet- en fietspaden op de Lindelaan zijn inmiddels opnieuw betegeld. Vorige week (week 20) is de Jan Tooroplaan herstraat en deze week (week 21) is de herstratingsbeurt aan de Jan van Polanenstraat. Volgende week (week 22) wordt de rijbaan van de Lindelaan tussen de Jan Tooroplaan en de Jozef Israëlslaan vervangen. Dit wegvak wordt dan voor alle verkeer afgesloten.
Op vrijdag 31 mei wordt ook het deel op de Lindelaan tussen Jozef Israëlslaan en Lindelaan nr. 100 afgesloten. Op die dag wordt ook het asfalt op dit wegvak verwijderd.

Aan het eind van die vrijdag wordt het gehele weggedeelte gedurende het hele weekend opengesteld voor doorgaand verkeer. Parkeren is echter niet toegestaan; doordat het wegdek is weggefreesd ligt dit tien centimeter lager dan de parkeervakken. Door dit hoogteverschil is het ook niet mogelijk om vanaf de Jozef Israëlslaan de Lindelaan op te rijden.

Op maandag 3 juni (week 23) wordt de Lindelaan tussen huisnummer 100 en de Jan Tooroplaan opnieuw afgesloten om de weg te kunnen asfalteren en van tijdelijke belijning te voorzien. Dat wordt afgerond op woensdag 4 juni.
Volgens planning gaat het werk op woensdag 4 juni verder op de Lindelaan tussen de Jan Tooroplaan en de Burgemeester Elsenlaan. In dat deel is autoverkeer alleen maar mogelijk in de richting van de Generaal Spoorlaan. De aanleg van de fiets- en voetpaden alsmede parkeerstroken duurt tot en met vrijdag 19 juli (week 29).

Tijdens de bouwvak is de Lindelaan vervolgens weer open voor verkeer in beide richtingen.
Op maandag 19 augustus start het werk weer (week 34). De Lindelaan wordt dan opnieuw afgesloten tussen de Jan Tooroplaan en de Burgemeester Elsenlaan. Op maandag 26 en dinsdag 27 augustus is ook het deel van de Lindelaan tussen de Jan Tooroplaan en de Rembrandtkade afgesloten; het hele deel tussen de Burgemeester Elsenlaan en de Rembrandtkade wordt dan van nieuw asfalt en/of nieuwe belijning voorzien.

Tot slot wordt het voetpad voor de winkels op het Ravesteijnplein tussen eind augustus en medio september volledig herstraat. Er worden dan ook twee groepen ondergrondse vuilniscontainers voor de supermarkt aangelegd.



Veel belangstelling van het winkelend publiek voor de oude waterput in de Herenstraat

Veel belangstelling was er de afgelopen week voor de vondst van de openbare waterput van Rijswijk op de hoek van de Herenstraat met de Kerklaan. Vorige week hebben wij u hierover uitvoerig geïnformeerd op de gemeentepagina in deze krant. Toen konden wij u nog niet een foto van de waterput laten zien. Gelukkig hebben we nu een prachtige fotp van deze markante waterput die stamt uit 1600 en nog vrijwel volledig intact is. Op de foto ziet u dat de waterput zorgvuldig wordt gedocumenteerd door de archeologen van de gemeente Rijswijk. De put is aan de bovenzijde afgelsoten met een fraai gemetselde koepel. Deze koepel bleek tijdens het gebruik van de put minimaal vier maal te zijn opengebroken. Even zovele malen zijn de gaten weer hersteld. De put is vier meter diep en er staat één meter water in. Tot 1925 is de put gebruikt door de inwoners van Rijswijk. Een loden buis vormde de verbinding tussen de put en de pomp die een paar meter verderop voor de Oude Kerk staat.

waterput.jpg (61610 bytes)



Nieuw Centrum voor Werk en Inkomen

Op maandag 3 juni opent het Centrum voor Werk en Inkomen Vliethorst aan de Binckhorstlaan 151A in Den Haag zijn deuren. Bij het CWI Vliethorst kunnen werkzoekenden en werkgevers uit de gemeenten Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar terecht met vragen en voor advies over werk en inkomen.
Voorheen moest men in deze gemeenten voor adviezen over werk naar het CWI Den Haag. Eén van de voordelen van een eigen CWI is dat de adviseurs Werk en Inkomen beter kunnen inspelen op de lokale arbeidsmarkt in de gemeenten.
Het CWI probeert iedereen aan het werk te helpen. Maar als het vinden van werk niet meteen lukt kan men bij het CWI Vliethorst ook terecht voor het aanvragen van een WW- of bijstandsuitkering. Werkgevers zijn belangrijk voor het CWI. Zij kunnen bij het CWI bijvoorbeeld informatie krijgen over de stand van zaken op de arbeidsmarkt, vacatures gratis laten plaatsen op vacaturepanelen en Internet of ondersteuning vragen bij het vinden van geschikt personeel.

Werkzoekenden krijgen op de vestigingen van het CWI vacatures aangeboden via informatiemappen, computerzuilen, vacatureborden en internetverbindingen. De vacatures kunnen ook worden bekeken via de teletekstpagina's van TV West vanaf pagina 700 of via www.cwinet.nl.

Dus welkom bij het CWI Vliethorst:
bezoekadres: Binckhorstlaan 151A in Den Haag
postadres: Postbus 517, 2270 AM, Voorburg
op werkdagen geopend van 9.00 tot 16.30 uur.
telefoonnummer 070 - 372 1500
faxnummer 070 - 372 1599.



Avondvierdaagse 2002

Voor de 48e maal wordt in Rijswijk in samenwerking met de Zuid Hollandse Wandelsport Bond de avondvierdaagse in Rijswijk gehouden. De wandelavonden zijn dinsdag 4 juni, woensdag 5 juni, donderdag 6 juni en vrijdag 7 juni 2002.

Ook dit jaar zijn er weer wandelroutes van 5 en 10 km. De 5 km is met name bestemd voor kinderen tot 12 jaar met hun begeleiders en 55+ wandelaars.

De inschrijving voor de avondvierdaagse is dit jaar:
* Maandag 3 juni tussen 08.30 - 14.00 uur
* Dinsdag 4 juni tussen 08.30 - 14.00 uur en vanaf 18.00 uur bij het startbureau

Gemeentehuis Rijswijk, sectie Communicatie, kamer 77, Gen. Spoorlaan 2.

Het startbureau op de wandelavonden voor beide routes is gevestigd in de hal van het Gemeentehuis Rijswijk, Gen, Spoorlaan 2. Het inschrijfgeld bedraagt ¤ 2,50 per persoon. Ieder krijgt voor zijn/haar prestatie een medaille uitgereikt.
Een groep bestaande uit tenminste 10 personen met leider/leidster, ontvangt tevens een groepsmedaille.



Honden in Rijswijk

De gemeente Rijswijk heeft geld gereserveerd voor het opstellen van een Hondenbeleid.
Honden hebben een belangrijke functie in onze samenleving. Honden schenken veel mensen levensplezier en ze dwingen de baas tot de broodnodige beweging. Veel hondenbezitters maken dan ook gretig gebruik van de groengebieden in en rondom Rijswijk. Helaas zorgen sommige hondenbezitters en hun hond ook voor overlast. Daarom hebben leden van de gemeenteraad eind vorig jaar uitgebreid over het hondenbeleid gesproken. Burgers die de gemeente hadden gebeld of geschreven over honden waren uitgenodigd om deel te nemen aan dit gesprek.

Bordjes "Speelplaats, verboden voor honden' worden voornamelijk geplaatst en vervangen bij speelplekken en bij gevoelige natuurgebieden. Andere voorzieningen die er al zijn laat de gemeente Rijswijk voorlopig staan, maar als deze kapot gaan worden deze in de regel niet vervangen.
Tot slot wil de gemeente alle hondenbezitters wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid, vooral nu het zomerseizoen weer begint. Laat uw hond dus niet uit op het trottoir of in het gebruiksgroen. fotoberney.jpg (11924 bytes)

Mocht u ideeën of voorstellen hebben omtrent het onderwerp `honden in Rijswijk' dan kunt u deze melden via de telefoonlijn Openbare Ruimte van de gemeente, tel.: 070- 3944247.



Woensdag 5 juni a.s.
Het jaarlijkse proefalarm klinkt om 12.00 uur

Ook in de gemeente Rijswijk staan sirenes die u waarschuwen in geval van een ramp. Om u bekend te maken met de sirene en om te kijken of alle sirenes nog naar behoren werken, vindt één keer per jaar een oefenalarm plaats. De eerste woensdag in juni om 12.00 uur klinkt in heel het land de sirene. U hoeft hier niet van te schrikken, want het is loos alarm. Als u op een ander tijdstip de sirene hoort is er wel wat aan de hand. Weet wat u dan moet doen: ga naar binnen, sluit deuren en ramen en zet radio en tv aan. Er kunnen zich soms ook ernstige situaties voordoen waarbij de sirene niet gebruikt wordt. Volg ook dan de aanwijzingen van de autoriteiten op. In het gemeenthuis bij de sectie communicatie ligt een folder voor u klaar met uitgebreide informatie.



Vrijstelling artikel 50, lid 4 Woningwet

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door:

1. Fam. Krol, een aanvraag is ingediend voor het gewijzigd uitvoeren van een bouwplan waarvoor reeds een bouwvergunning is afgegeven betreffende dakopbouw op het perceel plaatselijk bekend Lange Dreef 12.

2. Fam. de Bree, een aanvraag is ingediend voor het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een aanbouw op het perceel plaatselijk bekend Lange Dreef 203.

3. J. W. Zelisse, een aanvraag is ingediend voor het gedeeltelijk vergroten van een berging op het perceel plaatselijk bekend Strijplaan 178.

4. R.S. Sardjoe, een aanvraag is ingediend voor het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een uitbouw op het perceel plaatselijk bekend Warande 14.

Voor het gebied waarbinnen deze aanvragen zijn gelegen geldt een voorbereidingsbesluit. Daar het bouwplan niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan of met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan en in overeenstemming met het geldend bestemmingsplan 1e Herziening Strijp kunnen burgemeester en wethouders de bouwvergunning op grond van artikel 50, lid 4 van de Woningwet verlenen en maken van dit voornemen hierbij melding.
5. I. van Rhijn, een aanvraag is ingediend voor het plaatsen van een dakopbouw op het perceel plaatselijk bekend Jaagpad 181.

Voor het gebied waarbinnen de aanvraag is gelegen geldt een voorbereidingsbesluit. Daar het bouwplan niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan of met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan en in overeenstemming met het geldend bestemmingsplan Delftkwartier kunnen burgemeester en wethouders de bouwvergunning op grond van artikel 50, lid 4
6. A.A.C. Bettings, een aanvraag is ingediend voor het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een uitbouw achterzijde op het perceel plaatselijk bekend Strijplaan 63 en 75.

Voor het gebied waarbinnen de aanvraag is gelegen geldt een voorbereidingsbesluit. Daar het bouwplan niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan of met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan en in overeenstemming met het geldend bestemmingsplan 2e Uitwerking Strijp kunnen burgemeester en wethouders de bouwvergunning op grond van artikel 50, lid 4 van de Woningwet verlenen en maken van dit voornemen hierbij melding.

De bouw - en situatietekeningen van bovengenoemde aanvragen liggen met ingang van 30 mei 2002, vier weken ter inzage bij de sectie Bouw - en Woningtoezicht, afdeling Vergunningen en Handhaving, kamer 008, de Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeentehuis) tijdens de openingsuren van 8.30 tot 12.00 uur.

Gedurende deze termijn kan eenieder zijn /haar zienswijze omtrent de aanvraag schriftelijk kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Gedurende deze termijn kan eenieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders.



Verkeers- en Vervoersplan Rijswijk 2000- 2010:
Besluitvorming uitgesteld tot het najaar

Eind februari 2002 is melding gemaakt van het gereedkomen van het concept Verkeers- en Vervoersplan Rijswijk 2000 - 2010. Tot begin april was het mogelijk om reacties op het concept in te sturen. De planning was om het concept in de raadsvergadering van juni 2002 vast te laten stellen.

Het verwerken van de reacties en het maken van aanvullingen (het nieuwe collegeprogramma, het opnemen van een projectenlijst met financiële onderbouwing enzovoorts) in het raadsvoorstel dient zorgvuldig te gebeuren en zal enige tijd in beslag nemen. Het college zal het concept Verkeers- en Vervoersplan daarom in het najaar voor definitieve besluitvorming aanbieden.



Openbare bekendmaking
Verkeersbesluiten ingevolge artikel 18 Wegenverkeerswet 1994

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij hebben besloten tot:
1. het aanduiden van een gehandicapten parkeerplaats op kenteken nabij de volgende percelen:

- Steenvoordelaan 520 en 522, nabij entree Radio Modern;
- Cornelis vs Sluysstraat, hoek Burgemeester Elsenlaan 295;
2. het aanbrengen van een stopverbond middels een gele doorgestrokken streep langs de afvalcontainers aan de Steenlaan 31/32.

Een verkeersbesluit ligt met ingang van 30 mei 2002 gedurende zes weken ter inzage bij de sectie Communicatie, Kamer 77, Generaal Spoorlaan 2 te Rijswijk. Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na deze bekendmaking op grond van de Algemene wet bestuursrecht tegen de verkeersmaatregelen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeesters en wethouders, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.



Sportcentrum De Schilp 31 mei gesloten

Het nieuwe sportcentrum De Schilp aan de Schaapweg is vrijdag 31 mei overdag gesloten voor het publiek. In de sporthal annex zwembad wordt tussen 07.00 en 17.00 uur een sportdag gehouden van medewerkers van het ministerie van VWS.

Het sportcomplex is na 17.00 uur weer toegankelijk voor het publiek.



Aanvraag kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn aangevraagd:

* Breebaartlaan 18

1 den wegens te forse groei en schaduwwerking Aangevraagd door G.H.M. Beukers

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving, iedere werkdag bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur onder telefoonnummer 395.92.74



Openbare kennisgeving
Aanvragen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat de volgende bouwaanvragen zijn ontvangen:

* het vergroten van een bedrijfsgebouw d.m.v. een uitbouw aan de achterzijde te: Diepenhorstlaan 4; ingediend: 13-05-2002;
* het veranderen van intrees van een woongebouw te: Paulus Potterlaan 22/92 en 29/99; ingediend: 13-05-2002;
* het oprichten van een berging te: Jaagpad 16/17; ingediend: 13-05-2002;

* het vergroten van een woning d.m.v. een uitbouw aan de achterzijde te: Bous de Jongpark 8; ingediend: 14-05-2002;
* het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw te: Bous de Jongpark 8; ingediend: 14-05-2002;

* het oprichten van een scooterberging te: Cor Ruysstraat 31; ingediend: 21-05-2002;

* het veranderen van een terrasoverkapping te: Herenstraat 97 A; ingediend: 21-05-2002;

* het plaatsen van een dakopbouw te: Lange Dreef 46; ingediend: 13-05-2002;

* het tijdelijk vestigen van een amusementscenter te: Generaal Eisenhowerplein ; ingediend: 21-05-2002;

* het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een achteruitbouw te: Geestbrugweg 39; ingediend: 22-05-2002;
* het oprichten van dakkapellen voor- en achterdakvlak te: Dokter van der Knaaplaan 16; ingediend: 13-05-2002;



Openbare kennisgeving bouwvergunningen, meldingen en sloopvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat, met ingang van 30 mei 2002 voor een ieder bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rijswijk, De Bruyn Kopsstraat 4, iedere werkdag geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur, de volgende bouwvergunningen ter inzage liggen:

* het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw aan de Hoornbruglaan 18, verleend en verzonden: 23 mei 2002
* het oprichten van 2 dakkapellen aan de Pauwhof 154, verleend en verzonden: 23 mei 2002

* het veranderen van een gevel d.m.v. kozijnwijziging aan de Ieplaan 84, verleend en verzonden: 23 mei 2002

* het plaatsen van een dakkapel aan de Jozef Israelslaan 52 , verleend en verzonden: 23 mei 2002

* het plaatsen van een dakkapel aan de Jozef Israelslaan 455, verleend en verzonden: 23 mei 2002

* het vergroten van een woning d.m.v. een achteruitbouw aan de Delftweg 22, verleend en verzonden: 23 mei 2002
* het veranderen van een woning d.m.v. een dakterras en dakkapel aan de Frans Halskade 62, verleend en verzonden: 23 mei 2002
* het veranderen en vergroten van een woning aan de Leliestraat 16, verleend en verzonden: 23 mei 2002

* het gedeeltelijk wijzigen van een woning d.m.v. een gevelwijziging aan de Generaal Spoorlaan 319, verleend en verzonden: 23 mei 2002

Tevens zijn volgende meldingen geaccepteerd:

* het veranderen en vergroten van een tuinhuisje aan de Rozenstraat (Binnenplantsoen), verleend en verzonden: 23 mei 2002
* de volgende sloopvergunningen liggen eveneens ter inzage:
Iedere belanghebbende is tot uiterlijk zes weken na de datum van verzending gerechtigd tegen een bouwvergunning bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.



Monumentenwet 1988

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door:

* de heer P.S.C. Janssen een aanvraag om vergunning zoals bedoeld in artikel 11 van de Monumentenwet 1988 is ingediend in verband met de voorgenomen vernieuwing/restauratie van de hooiberg op het perceel van Vredenburchweg 158 te Rijswijk onder Rijksnummer 506286.

* De heer S. Brandwood een aanvraag om vergunning zoals bedoeld in artikel 11 van de Monumentenwet 1988 is ingediend in verband met de uitvoering van de restauratie en uitbreiding van het pand Schoolstraat 12 te Rijswijk onder Rijksnummer 20075.

De aanvragen met de daarbij behorende tekeningen liggen conform de Woningwet artikel 52 lid b-1 met ingang van 30 mei 2002 gedurende 6 weken dagelijks van 09.00 tot 12.00 uur ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, de Bruijn Kopsstraat 4 te Rijswijk.

Gedurende deze termijn kan eenieder zijn zienswijze bekend maken bij burgemeester en wethouders.



Openingstijden Stadhuis

Stadhuis Rijswijk, Generaal Spoorlaan 2, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Telefoon 070-3959911. Fax 070-3959588. E-mailadres: Stadhuis@rijswijk.nl

Openingstijden:
Afdeling Burger-, Woon- en Zorgzaken van maandag tot en met vrijdag van 8.30 -14.00 uur en donderdag van 17.00 -19.00 uur. Team Communicatie van maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur. Gemeentearchief van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00-16.00 uur. De afdeling Sociale Zaken van 8.30 - 12.30 uur en van 13.00 - 16.30 uur.
De overige afdelingen in het stadhuis zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 -12.30 uur.



Voorkom zwerfvuil bij afvalcontainers

In de gemeente Rijswijk ontstaat zwerfvuil doordat regelmatig op een verkeerde manier wordt omgegaan met het aanbieden van huishoudelijk afval. Het bij de onder- of bovengrondse containers plaatsen van vuilniszakken en grofvuil neemt hand over hand toe.

Zwerfvuil001.jpg (18281 bytes)
Het bij de afvalcontainers plaatsen van vuilniszakken en grofvuil neemt hand over hand toe.

De foto is slechts een voorbeeld van het foutief aanbieden van huisvuil. Dergelijke voorbeelden worden dagelijks door heel Rijswijk geconstateerd. U als burger stoort zich er ook aan. Dit blijkt uit de hoeveelheid meldingen die bij het gemeentelijk meldpunt aan de Tubasingel worden ingediend. Dit waren er vorig jaar ruim 1000 stuks en dat is 39 procent van het totale aantal ingediende meldingen. Om zwerfvuil en overvolle aanbiedplaatsen te voorkomen wijzen wij op de mogelijkheid om afval gratis te laten ophalen door het regionaal Reinigingsbedrijf Avalex. Via de grofvuillijn (070 3373003) kan men gratis het afval laten ophalen dat niet in de container past of hoort (voor meer informatie zie inzamelkalender). Ook is het mogelijk om gratis het grofvuil zelf naar het afvalbrengstation aan de Populierlaan 1 te brengen.
Degenen, die afval buiten de container plaatsen zijn strafbaar. De gemeente zal niet schromen om bij geconstateerde overtredingen bekeuringen uit te delen. De extra opruimkosten zullen op de overtreder worden verhaald.
Mochten er (technische) problemen zijn met de container bel dan met het gemeentelijke meldpunt aan de Tubasingel, 070 3944247. Zij zorgen er voor dat het mankement snel wordt verholpen.




Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.