Korps: Friesland, plaats: Friesland 31-05-2002
Politieberichten van 31 mei (07.00 - 13.00)

Heerenveen: inbraak autos
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een aantal autos. Aan de Morrau werd van een auto het portier geforceerd, waarna een navigatiesysteem werd weggenomen. Een 30-jarige inwoner van Heerenveen deed aangifte. Hetzelfde gebeurde op het Vliet. Hier werd een radiocd/speler gestolen, waarvan een 52-jarige Heerenvener aangifte deed. Uit een auto aan de Wielen verdwenen een navigatiesysteem, een digitale camera en een laptopcomputer. Hiervan deed een 37-jarige Heerenvener aangifte.

Leeuwarden: vernielingen
In de nacht van donderdag op vrijdag werden vernielingen aangericht van de museumwinkel aan de Nieuwesteeg. Het raam aan de voorzijde is vernield. Ook het fietsenrek aan de voorkant van de winkel werd vernield. Voor zover bekend is niets ontvreemd. Aangifte is gedaan door een 45-jarige inwoner van Leeuwarden.

Drachten: inbraak woning
Vrijdagochtend werd ingebroken in een woning aan het Kleinzand. Men kwam, via het forceren van een raam, aan de achterkant de woning binnen. Gestolen zijn twee portemonnee met daarin enkele tientallen euros. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 62-jarige inwoonster van Drachten.

Sneek: aanrijding met letsel
Vrijdag omstreeks 09.25 uur stond een 28-jarige automobilist uit Sneek geparkeerd in de Obe Postmastraat. Toen hij het portier opende kwam er net een 62-jarige fietsster uit Sneek langs. De vrouw kwam ten val en heeft mogelijk haar linkeronderbeen gekneusd of gebroken. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets is door de politie naar het huisadres van het slachtoffer gebracht.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272