Gemeente Deventer

Voordelige uitkomst jaarrekening 2001

De jaarrekening 2001 van de gemeente sluit met een netto voordelig resultaat van 7,4 miljoen gulden (3.4 miljoen euro). Vergeleken met de begroting zijn de grootste verschillen te vinden in voordelige uitkomsten in de Algemene Uitkering van het Rijk en een hogere opbrengst van de bouwleges dan geraamd, dit laatste als gevolg van een aantal grote bouwaanvragen met een hoge bouwsom.

In een afzonderlijk raadsvoorstel stelt het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor de voordelige uitkomst van de rekening 2001 aan te wenden voor een aantal zaken.

Voorgesteld wordt het voordeel enerzijds te bestemmen voor het uitvoeren van het collegeprogramma (1.25 miljoen euro) en anderzijds voor een aantal zaken die al besloten waren, zoals de Nota welstandstoezicht, de kosten van het busje tussen het station en de Brink in het proefjaar 2002 en de overstap op Max Havelaar koffie.

Een derde categorie bestemmingen ligt op het terrein van de onvermijdbare of dringende zaken, zoals de voorbereiding op het invoeren van het gespreid betalen van onroerendezaakbelastingen, de afvalstoffen- en rioleringsheffing, het BTW-compensatiefonds gemeenten, de pensioenen van de wethouders, de meerkosten voor het Centrum Beeldende Kunst, de aanpak van geluid en trillingen op de Oerdijk en het verwijderen van een brandstoftank bij de brandweerkazerne.

Het college van burgemeester en wethouders deelt mee dat de jaarrekening 2001 ter inzage ligt bij de afdeling Financiën, Polstraat 10.

De jaarrekening, het jaarverslag en het boekwerk van de bijlagen zijn voor respectievelijk 42, veertien en negentien euro bij deze afdeling te koop.