Gemeente Deventer

Unieke Website Voor Deventer Jongeren

De vrijetijdsbesteding voor jongeren breidt zich binnenkort aanzienlijk uit. Een digitale ontmoetingsplek is mogelijk vanaf woensdag 29 mei. In aanwezigheid van jongerenorganisaties in Deventer opent wethouder Jos Fleskes in het Deventer Stadhuis de nieuwe site. Klik hier.

De website is gericht op jongeren en is een ontmoetingsplek voor Deventer jongeren op het internet. Behalve op jongeren gerichte informatie over de gemeente en de politiek is er informatie over sport, uitgaan, werk en maatschappij te vinden. Voorts is er een innovatieve chatbox in de website. Door het intypen van bepaalde woorden over een onderwerp wordt een menubalk over dat onderwerp geactiveerd. Bijvoorbeeld wordt er in de chat gesproken over een politieke partij dan opent zich de menubalk politiek in de webdesk.

Daarnaast zijn er ook 'gewoon' leuke onderdelen als de webcam, het forum, fun in de vorm van spelletjes, raadsvergaderingen te vinden. Ook is de webdesk een ingang voor andere leuke en nuttige websites voor de jeugd in Deventer.

Al geruime tijd is er bij jongeren in Deventer behoefte aan een eigen website. Deze wens gaat nu in vervulling. De site is ontwikkeld door WebWays Consultancy BV, Contrado Technologies (KPN) in samenwerking met jongeren uit Deventer. Voor het in stand houden van de site gaan de jongeren(organisaties) een actieve bijdrage leveren. Ze gaan er zelf voor zorgen dat de site actueel en aantrekkelijk blijft.

Deventer kent meer dan twintig jongerenorganisaties en jongerencentra: Jongerengroep Stichting Tai Hori, A.B.T.W., BARIS jongerenvereniging, Stichting Brink 21, Jongerenvereniging MGT-WBV, Jongerengroep Masohi, Jongerenorganisatie Haci Bektas Veli, Eclips, Walhalla, Studentenvereniging De Tulp, Jongerengroep Marokkaans Comité, Vereniging Bosna, Youth for Christ, Birlik, WAF, Jongeren Organisatie Lettele, Chr. Jongerenvereniging Andreas, Jongerenvereniging Guppies, de KIJ, Culturele Raad, Jongerencentrum The Base, Don Bosco Deventer en Down Town. Daarnaast is er het Platform Jongerenorgansaties Deventer (PJOD) die de gemeente gevraagd en ongevraagd van adviezen voorziet met betrekking tot jongeren.