Universiteit van Amsterdam


Marita Houlihan Award voor Hans de Wit (UvA)
Gepubliceerd op vrijdag 31 mei 2002
Deze week is Hans de Wit de Marita Houlihan Award uitgereikt op de NAFSA-conferentie, ten overstaan van circa 5500 delegaties uit de hele wereld. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan personen die op een bijzondere wijze en met veel inzet en creativiteit hebben bijgedragen aan de doelstelling van de NAFSA, een vereniging die zich inzet voor de promotie van uitwisseling van studenten naar en vanuit de Verenigde Staten. Vertegenwoordigers uit tachtig landen maken deel uit van de NAFSA.

Hans de Wit werd geprezen als bruggenbouwer tussen Europese onderwijsinstellingen en instellingen van hoger onderwijs in de Verenigde Staten. De lof werd hem in bet bijzonder toegekend als oprichter en oud-voorzitter van de European Association of International Educators (EAIE), in welke hoedanigheid hij onvermoeid werkte aan strategische samenwerking met de NAFSA. De NAFSA prees Hans de Wit voorts als 'innovative thinker towards the internationalization of higher education', o.a. als editor van de 'Journal of Studies in International Education'.

Hans de Wit is sinds 1986 verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, aanvankelijk als hoofd Bureau Buitenland, vanaf 1995 als bestuursadviseur internationale zaken.
Bron: Persvoorlichting
vanharn@bdu.uva.nl