Universiteit van Amsterdam


UvA achterhaalt 55.000 wederopbouwers, babyboomers, Maagdenhuisbezetters, krakers en yuppen
Speurtocht naar oud-studenten
Gepubliceerd op vrijdag 31 mei 2002
De UvA wil het contact met haar oud-studenten hernieuwen en hen in aanraking brengen met de wetenschap van nu. Daarom heeft de UvA de afgelopen maanden een ware speurtocht ontketend naar de adressen van oud-studenten. Met succes.

Generaties studenten en promovendi hebben aan de UvA hun opleiding gevolgd. Voor velen was dat een sleutelperiode in hun leven. Maar ook na de studie hebben de UvA en oud-studenten elkaar veel te bieden. De vele duizenden oud-studenten vormen een schat aan kennis, inzicht en praktijkervaring: met hun medewerking kan de UvA de vinger aan de pols van de tijd houden. Andersom kan de UvA oud-studenten laten kennismaken met het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs van nu.

Er zijn op dit moment naar schatting zon 70.000 oud-studenten van de UvA, van wie velen substantiële bijdragen leveren aan het maatschappelijk leven en het politieke, culturele en wetenschappelijke debat in ons land. Het doornemen van oude examenboeken, het zoeken van adressen bij alle namen en het opschonen van de zo ontstane computerbestanden heeft tot nu toe zon 55.000 adressen opgeleverd: van wederopbouwers, babyboomers, Maagdenhuisbezetters tot krakers en representanten van de lost generation, het yuppie-tijdperk en de generatie X. Zij hebben allen een uitnodiging ontvangen voor de eerste Universiteitsdag op 15 juni (zie onder). De nog ontbrekende 15.000 studenten probeert de UvA te bereiken via advertenties, berichten op de website van de universiteit en via de persoonlijke netwerken van oud-studenten zelf.

Op de Universiteitsdag, een nieuw evenement dat jaarlijks terugkeert, komen al veel oud-studenten terug naar de UvA. Onder de titel Alumni denken verder is er s middags in de Oudemanhuispoort een kennisfestival, met debatten, tweegesprekken, talkshows, een grand café en live-optredens. Bekende en onbekende oud-studenten en UvA-wetenschappers debatteren er over het ondenkbare, het onvoorstelbare én het maakbare. Prominente oud-studenten geven in tweegesprekken hun persoonlijke drijfveren prijs. Aan hoogleraren kunnen vragen worden voorgelegd die jaren zijn blijven liggen.

De UvA nodigt alle oud-studenten die zij nog niet heeft kunnen traceren uit om snel contact opnemen via tel. 020-5253300 of adresgegevens te mailen naar universiteitsdag@bdu.uva.nl. Zij ontvangen dan snel een uitnodiging.
Bron: UvA Persvoorlichting
persagenda@bdu.uva.nl