Nieuwsbericht

vrijdag 31 mei 2002, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Diefstal uit woning
Heerhugowaard, donderdag 30 mei 2002.
Rond het middaguur is er ingebroken in een woning aan de Opaal. De dader is vermoedelijk met een valse sleutel de woning binnengekomen. De bewoner vermist onder meer een tas met bankpasjes en kleingeld en een fotocamera.

Gewonde man verlaat ziekenhuis
Alkmaar, donderdag 30 mei 2002.
Omstreeks 19.35 uur vond er een aanrijding plaats op de Wognumsebuurt. Een 29-jarige automobilist uit Amsterdam hield niet voldoende rechts en raakte de auto van een tegemoetkomende 53-jarige vrouw uit Alkmaar. Hierna kwam de auto van de man tot stilstand tegen een boom. Hij was erg verward. Na vervoer per ambulance naar het ziekenhuis liep hij weg van de afdeling EHBO. De auto waarin hij reed had hij geleend van iemand uit Nieuwe Niedorp. De politie stelt een nader onderzoek in.

Glas teveel kost 190,-
Heehugowaard, vrijdag 31 mei 2002.
Omstreeks 00.30 uur controleerde de politie op de Westerweg een 56-jarige automobilist uit Noord-Scharwoude. Hij had één glas alcoholhoudende drank teveel op want hij blies 275 ug/l. Dat kostte hem een boete van 190,-.

Bestuurder opgevoerde bromfiets verliest macht over stuur Almaar, vrijdag 31 mei 2002.
Omstreeks 10.15 uur stuitte een busje van de parketpolitie op een aanrijding op de Wognumsebuurt. Een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard was daar, door vermoedelijk hoge snelheid, uit een bocht gevlogen. Hij gleed vervolgens tegen het achterwiel van een vrachtwagen op. Hij had last van zijn enkel en elleboog maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Zijn bromfiets is door de politie meegenomen voor technisch onderzoek.

NOORDKOP

Rijbewijs drankrijder ingenomen
Den Helder, vrijdag 31 mei 2002.
Omstreeks 01.45 uur, controleerde de politie een 37-jarige automobilist uit Den Helder op drankgebruik op de Marsdiepstraat. De man blies aan het bureau 695 ug/l (220 toegestaan) en kon meteen zijn rijbewijs inleveren.

WESTFRIESLAND

Zeven bonnen bij controle
Andijk, donderdag 30 mei 2002.
In het begin van de avond controleerde de politie een uur lang de snelheid van automobilisten op de Dijkweg. Daarbij werden zeven overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u waar 50 is toegestaan. De bestuurders werden allen staande gehouden.

Snelheidscontrole
Hem/Westwoud, donderdag 30 mei 2002.
Tussen 19.00 en 21.30 uur controleerde de politie de snelheid van automobilisten op respectievelijk de Provincialeweg en de Binnenwijzend. Er werd gemeten met een Lasergun en de bestuurders werden staande gehouden. In Hem kreeg 1 motorrijder een bon en op de Binnenwijzend 11 overige bestuurders. De snelste reed daar 84 km/u waar 50 is toegestaan.

Drankrijder krijgt 190,- boete
Medemblik, vrijdag 31 mei 2002.
Omstreeks 01.30 uur, liep een 27-jarige automobilist uit Hippolytushoef tegen de lamp bij een routinecontrole op de Zeldenrust. Hij blies aan het bureau 360 ug/l en mag een boete van 190,- naar justitie overmaken.

Reanimatie mocht niet baten
Venhuizen, donderdag 30 mei 2002.
Omstreeks 23.00 uur, sprak een agent op de Westerkerkweg een echtpaar aan omdat de vrouw geen verlichting op haar fiets voerde. De 57-jarige vrouw deelde mede dat het vermoedelijk aan haar dynamo lag. De agent bood zijn hulp aan en boog zich voorover om de dynamo te repareren. De vrouw gaf aan dat zij zich niet goed voelde en zakte vervolgens in elkaar. Ze bleek een hartaanval te hebben gekregen. De agent heeft gedurende 15 minuten reanimatie op haar toegepast waarna ze met een ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd. Daar is zij in de loop van de nacht overleden.

Aanhoudingen na overval
Medemblik, donderdag 30 mei.
Naar aanleiding van een overval op drie Duitse jongens op 14 mei in het havengebied van Medemblik heeft de politie vorige week drie verdachten aangehouden. De verdachten zijn drie jongens, twee van vijftien jaar en één van veertien, allen afkomstig uit Medemblik. Zij hadden de slachtoffers mishandeld en hen geld afhandig gemaakt. Na onderzoek heeft de politie de drie jongens aangehouden en die hebben bekend.