Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 31 mei 2002


Verkeersongeval Sassenheim
Een 17-jarige bromfietser uit Sassenheim is op vrijdag 31 mei omstreeks 14.00 uur gewond geraakt nadat hij was aangereden door een 33-jarige automobilist. De bromfietser reed over de Hoofdstraat in de richting van kruispunt Noord waar hij plots de rijbaan diagonaal overstak. Een aanrijding tussen hem en de achter hem rijdende automobilist was het gevolg. De Sassenheimer werd met blauwe plekken en schaafwonden overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn
De politie heeft op vrijdag 31 mei omstreeks 03.40 uur een 47-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Vanwege zijn opvallende rijgedrag werd de automobilist staande gehouden nabij de Lupinesingel. Bij de automobilist werd vervolgens een blaastest afgenomen. De test gaf een uitslag aan van 665 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist wordt een proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van zeven uren. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Verdachten van mishandeling aangehouden Leiden
De politie heeft op vrijdagmiddag 31 mei twee jongens van 15 jaar uit Leiden en Voorschoten en een 21-jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 16-jarige plaatsgenoot. De 16-jarige zou omstreeks 12.50 uur nabij de Klokpoort door de drie van zijn fiets getrokken zijn. Vervolgens werd hij geslagen en geschopt. De verdachten zijn hierna weggelopen in de richting van de Haarlemmerstraat. De gealarmeerde politie kon de drie verdachten in de omgeving aanhouden. De Leidenaar liep letsel op aan het gezicht en vermoedelijk een lichte hersenschudding. De politie stelt een onderzoek in.

Brand in schuur Bodegraven
Op vrijdag 31 mei even na 08.00 uur heeft op de De Ruyterlaan een wasdroger die in een schuur achter de woning stond vlamgevat. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is geweest van de brand.