Korps: Groningen, plaats: Diverse 31-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen (vrijdagmiddag) Vrijdagmiddag 31 mei 2002

Alteveer (Noordenveld)-Uithuizermeeden- hennepkwekerijen ontmanteld Naar aanleiding van verkregen inlichtingen uit onderzoeken heeft de politie donderdagmiddag in Alteveer (Noordenveld) en vrijdagmorgen in Uithuizermeeden een hennepkwekerij ontmanteld. In Alteveer betrof het een kwekerij met circa 700 planten. Deze was in twee kwekerijen ondergebracht op de zolder van een woning. De 47-jarige bewoner is voor nader onderzoek ingesloten. De apparatuur met een waarde van circa 18.000 Euro is vernietigd Deze bestond onder meer uit 30 assimilatielampen, tien koolstoffilters en negen ventilatoren. De totale oogst van de 700 planten zou ongeveer een straatwaarde kunnen opleveren van 36000 Euro. De planten zijn eveneens vernietigd. In Uithuizermeeden betrof het een kleine kwekerij met hooguit 100 planten. Deze was ondergebracht in een woning aan de Torenstraat. Hier werd de apparatuur en de planten ook meegenomen en vernietigd. De 53-jarige bewoner is voor nader onderzoek ingesloten.

Sellingen: gewonde bij botsing tegen boom
Een 56-jarige automobilist uit Stadskanaal is vrijdagmorgen gewond geraakt toen hij op de Ter Apelerstraat in Sellingen tegen een boom botste. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis waar hij ter observatie is opgenomen. Uit het onderzoek is gebleken, dat de betreffende auto in eerste instantie in de berm is geraakt en daarna een boom had geraakt om vervolgens even verderop tegen een andere boom tot stilstand te komen De auto is daarbij zwaar beschadigd geraakt. Deze is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: bromfietser gewond na botsing
Een 34-jarige bromfietser uit Groningen is vrijdagmorgen gewond geraakt, nadat hij op de Ulgersmaweg in Groningen in botsing was gekomen met een achterop komende automobilist, een 42-jarige inwoner van Groningen. De bromfietser sloeg plotseling linksaf toen de personenauto hem al dicht was genaderd De bromfietser kwam te vallen en is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De beide voertuigen raakten flink beschadigd. De politie onderzoekt de juist toedracht van het ongeval.

Snelheidscontroles
Op de Wijmersweg in Loppersum (50 km/u) zijn vrijdagmorgen 703 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 74 te hard. De hoogst genoteerde reed 88 km/u. Op de Groningerweg bij Zuidwolde (80 km/u) werden daarna 677 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 23 te hard (114 km/u hoogst genoteerde).

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 8844 (lokaal tarief)