Gemeente Zwijndrecht

Reconstructie Hoofdland van start

In navolging van de reconstructie van de Thorbeckelaan, wordt in juni begonnen aan de reconstructie van het Hoofdland tussen de Laan van Walburg en het Swanendrift. De wegconstructie, die dateert uit de jaren `70, wordt vernieuwd en er zullen vrijliggende fietspaden worden aangelegd in rood asfalt.

Verder wordt er een begin gemaakt met de Laan van Welhorst, de verbindingsweg naar de nieuwe wijk De Volgerlanden. Vanaf juni wordt het eerste deel tot de gemeentegrens aangelegd, de rest volgend jaar. De Laan van Welhorst komt in het verlengde van de Laan van Walburg te liggen en sluit aan op de nieuwe rotonde in de Thorbeckelaan. Voor de aanleg van de weg worden eerst de bomen tussen de Van der Palmstraat en het Bouquet verwijderd. Voor de uitvoering van dit deel van het werk is overleg gevoerd met belangenvereniging De Staatsman, waarin de omwonenden zijn georganiseerd. Veel wensen van de bewoners konden hierdoor worden ingewilligd.

De reconstructie van het Hoofdland wordt in drie delen uitgevoerd, zodat alle woningen in het gebied tijdens de werkzaamheden bereikbaar blijven. Het doorgaande verkeer wordt via de Laan van Walburg omgeleid. Deze route wordt met borden aangegeven. Later in het jaar wordt ook de Laan van Walburg tussen de Thorbeckelaan en de Beneluxlaan onder handen genomen. Hier worden onder andere parkeervakken aangelegd, fietspaden geasfalteerd en van verlichting voorzien.

Op diverse plaatsen moeten voor de uitvoering van de werkzaamheden struiken worden verwijderd. Na uitvoering van de werkzaamheden worden de plantvakken weer op dezelfde manier beplant, of er wordt in overleg met de aanwonenden een nieuw beplantingsplan opgesteld. De werkzaamheden aan het Hoofdland, de Laan van Welhorst en de Laan van Walburg zullen in november zijn afgerond. Dan zullen deze verbindingswegen weer voldoen aan de kwaliteitseisen van deze tijd en zal een veiliger verkeerssituatie ontstaan.