Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 31 mei 2002, district Oosterhout

Datum: 31/5/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Inbraak in woning in Hulten
Op donderdag 30 mei 2002 werd, op klaarlichte dag, ingebroken in een woning aan de Hulteneindsestraat te Hulten. Vermoedelijk, door gebruikmaking van een valse sleutel, heeft men de toegang tot de woning verschaft. Uit de woning werden diverse portemonnees met geld gestolen. Ook wisselden geldbedrag uit een spaarpot en een kluisje op onrechtmatige wijze van eigenaar. Verder werden een rijbewijs en een identiteitskaart en een bankpasje weggenomen. De gedupeerde bewoners waren wel thuis, maar niet in de woning aanwezig.

Diefstal van buitenboordmotoren te Dussen
Bij een bedrijf aan de Korn te Dussen werden in de vroege ochtend van vrijdag 31 mei omstreeks 02.45 uur, zes buitenboordmotoren gestolen. Door een ruit aan de voorzijde van het bedrijf te vernielen kon men de motoren wegnemen. Het alarm van het bedrijf is wel afgegaan.

Dussen: Inbraken in vrachtauto's
In Hank werden bij zeven vrachtwagens de dekzeilen opengesneden. De vrachtautos stonden geparkeerd op een parkeerterrein aan de Keizer Napoleonweg te Hank. De feiten zijn gepleegd in de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 mei. Een chauffeur heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Uit zijn auto verdwenen vijf paar schoenen. De betrokken chauffeurs lagen in de cabine te slapen op het moment van de diefstallen.

Snelheidscontrole in Wagenberg
Op donderdagavond 30 mei werd er door de politie op de Dorpstraat te Wagenberg een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden er 13 processen-verbaal uitgereikt.
Ook werd er een verkeerscontrole gehouden op de Schuivenoordseweg te Terheijden in verband met de geslotenverklaring. In totaal werden er 4 processen-verbaal uitgereikt voor het rijden in strijd met een geslotenverklaring. Deze controle vond plaats naar aanleiding van klachten van omwonenden.

Vrouw gewond bij aanrijding te Raamsdonksveer
Op vrijdagmorgen 31 mei omstreeks 08.35 uur vond er een aanrijding plaats op de afrit van de Rijksweg A 27 naar de Rijksweg A 59, ter hoogte van Raamsdonksveer. Bij de aanrijding botste een personenauto achter op een vrachtauto. Beiden automobilisten kwamen vanuit de richting Gorinchem en namen de afrit van de A-27. Doordat de verkeerslichten ter plaatse op rood stonden, remde de bestuurder van de vrachtauto. De bestuurster van de personenauto, die achter de vrachtauto reed, zag dit te laat en botste tegen de vrachtauto aan. Zij is met nekklachten en vermoedelijk een hersenschudding per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Gorinchem. De personenauto werd zwaar beschadigd aan de voorzijde en de vrachtauto werd aan de achterzijde beschadigd.

Oosterhoutse hennepkwekerij ontmantelt
In een woning aan de Strausshof te Oosterhout werd op donderdagavond 30 mei door de politie een hennepkwekerij aangetroffen. In de slaapkamer van de woning stonden 71 moederplanten en 76 opgekweekte planten en overige apparatuur voor het houden van een kwekerij Deze goederen zijn in beslag genomen en tegen de 38 jarige bewoner is een proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal personenauto te Oosterhout
Tussen donderdag 30 mei 20:30 uur en vrijdag 31 mei 09:30 uur werd vanaf de Nieuwe Bouwlingstraat in Oosterhout een groene personenauto, merk Ford, type Escort 1.6 I voorzien van het Nederlandse kenteken LS-PP-80, ontvreemd.

Man raakt gewond bij aanrijding in Oosterhout
Op vrijdag 31 mei omstreeks 10.20 uur werd op de Ridderstraat een 84 jarige man uit Breda aangereden door een personenauto met aanhangwagen De personenauto werd bestuurd door een 30 jarige man uit Dongen. Oorzaak de 84 jarige man stak over en zag daarbij de naderende personenauto met aanhangwagen over het hoofd. De man stootte met zijn rechterhand tegen de aanhanger, waardoor hij werd gewond Door personeel van de GGD werd de rechterhand van de man verbonden en hij is voor behandeling overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Oosterhout