Politie Midden- en West Brabant

Berichten uit het district Breda deel II

Datum: 31/5/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Breda: Vreemdelingendienst treft uitgeprocedeerde asielzoeker aan

Deze week is door de Vreemdelingendienst Breda, in een pand aan de Bernard de Wildestraat te Breda een 38 jarige Nigeriaanse uitgeprocedeerde asielzoeker aangetroffen.

De man was al 12 jaar in Nederland en sinds medio 1999 uitgeprocedeerd. Deze man is op grond van vreemdelingenwet meegenomen en in bewaring gesteld. Gedurende het onderzoek gaf de man aan spoedig terug te willen naar Nigeria. De man had tijdens zijn asielaanvraag en de periode daarna altijd volgehouden Liberiaan te zijn. Hij zei te beschikken over een geldig Nigeriaans paspoort, wat in de loop van de week op het politiebureau aan de Mijkenbroek werd afgegeven. Dit paspoort lag al die 12 jaar op een adres in Nederland.

De man deelde de politie mede een autohandel te runnen. Hij kocht in Nederland en België auto's en verscheepte die via Antwerpen naar Nigeria en maakte diverse malen gebruik van het paspoort om naar Nigeria te vliegen ten behoeve van zijn handel. De man zal worden verwijderd naar Nigeria. Tevens werd er in hetzelfde pand een niet rechtmatig in Nederland verblijvende Burundese man aangetroffen en meegenomen. Deze man had eerder in Duitsland asiel aangevraagd en zal worden overgedragen aan de Duitse autoriteiten.

Etten-Leur: Winkeldief aangehouden.

In een supermarkt in het winkelcentrum werd gistermiddag de 42 jarige R.L. (zonder vaste woon of verblijfplaats) aangehouden i.v.m. winkeldiefstal. Hij had bier, wijn en 2 blikjes sardientjes gestolen. Bij zijn poging te ontkomen vernielde hij de toegangsdeur. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en werd, voorzien van een dagvaarding, na verhoor in vrijheid gesteld.

Etten-Leur : Winkelmedewerkster aangehouden.

Een 17-jarige medewerkster van een winkel in Etten-Leur werd gistermiddag betrapt op het stelen van geld uit een kassa. Zij bleek tevens niet betaalde goederen aan vrienden en kennissen te hebben meegegeven. Tegen deze medewerkster werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd zij in vrijheid gesteld.

Etten-Leur: Verkeersagressie.

Twee automobilisten vanochtend op de Parklaan stoorden zich aan elkaars rijgedrag. Op het Schoonhout stopten beide bestuurders en stapten uit. Een De 20 jarige man uit Essen mishandelde hierna een de 39 jarige man uit Roosendaal. Beide mannen werden meegenomen naar het politiebureau. Tegen de man uit Essen werd proces-verbaal opgemaakt ter zake de mishandeling en tegen de Roosendaler werd proces-verbaal opgemaakt ter zake het veroorzaken van gevaar of hinder in het verkeer.