Ministerie van Buitenlandse Zaken


---

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Persbericht

Datum: 3 juni 2002
Let op: wijziging in deelnemers tweede debat.
Brussel of Den Haag? Debat onder leiding van Gijs de Vries. Wat beslist Brussel en wat moeten de lidstaten zelf uitmaken? Zijn de huidige bevoegdheden van de EU wel te rechtvaardigen? Moet er een Europees sociaal beleid komen? En moet het landbouwbeleid opnieuw een nationale aangelegenheid worden?
De Europese Conventie is in Brussel al een tijdje bezig met dit soort vragen. Morgen (4 juni) vindt in Nederland een tweede debat (in een reeks van vier) plaats met experts en publieksbijdragen over Europese vraagstukken. Hans van Mierlo, Nederlandse Regeringsvertegenwoordiger, is bij alle vier debatten aanwezig, evenals de meeste Nederlandse parlementsleden die in de conventie zitting hebben (Timmermans, Van Baalen, Van Eekelen en Van der Linden).
Brussel of Den Haag?- Subsidiariteit onder de loep 4 juni 2002, 17.00 - 19.30 uur
Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, Den Haag
Onder leiding van:
Gijs de Vries (demissionair Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, vml. lid Europese Parlement)
Met bijdragen van onder meer:
Laurens Jan Brinkhorst (demissionair Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, vml. lid Europees Parlement)
Jacques Pelkmans (lid Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid) Piet Jan Slot (hoogleraar economisch bestuursrecht, Universiteit Leiden) Jaap de Wilde (hoogleraar Europese integratie, Universiteit Twente) Het Nederlands debat over de toekomst van Europa is een gezamenlijk initiatief van:
Europese Beweging Nederland, Forum voor Democratische Ontwikkeling, Instituut Clingendael, Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, Vereniging Democratisch Europa en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor meer informatie over het Nederlandse debat over de toekomst van Europa, de Europese Conventie, de EU en de uitbreiding van de Unie: www.europaportaal.nl