Politie Midden- en West Brabant

Persberichten dinsdag 4 juni 2002 district Bergen op Zoom

Datum: 4/6/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Vrouw in verzekering gesteld voor gewelddadige overval

Naar aanleiding van de gewelddadige overval die zondagavond 2 juni jl. plaatsvond op een echtpaar uit Bergen op Zoom dat op het trottoir liep aan de Van Heelulaan, is dinsdagmiddag door de politie een 36-jarige vrouw, C.K. uit Bergen op Zoom, aangehouden en in verzekering gesteld. De politie had een onderzoek ingesteld naar de overval, waarbij de 63-jarige echtgenoot met een mes in zijn hand werd gestoken, nadat hem enkele Euro's afhandig was gemaakt. Op de plaats van de overval was de fiets van de verdachte achtergebleven. Aan de hand van het signalement van de verdachte, in combinatie met de in het fietsslot achtergebleven sleutelbos, kon de vrouw na onderzoek worden aangehouden. Het slachtoffer heeft op de eerste hulp van het ziekenhuis een tweetal vingers moeten laten hechten.

TEAM WOENSDRECHT

Aanrijding

Op de T-kruising Buitendreef - Postweg op het industrieterrein de Kooi te Hoogerheide vond maandagmorgen omstreeks 10.30 uur een aanrijding plaats. De 52-jarige bestuurder van een personenauto, woonachtig in Den Haag, reed over de Postweg en naderde de Buitendreef. Voor hem stond twee vrachtauto's stil. In de veronderstelling dat die daar geparkeerd stonden haalde hij de vrachtauto's in. Uit de straat van rechts naderde een personenauto, bestuurd door een 70-jarige man uit Hoogerheide, een bestuurder die van rechts kwam en waarvoor de vrachtauto's waren gestopt om voorrang te verlenen. De beide personenauto's botsten op elkaar. Er was alleen materiële schade.

Vernieling auto

Een mevrouw uit Hoogerheide deed aangifte van vernieling van haar auto. Met een scherp voorwerp had men zondagmiddag haar auto zodanig bewerkt dat er diepe krassen in de lak van de auto zaten. De auto stond ten tijde van de vernieling op het parkeerterrein van zwembad de Plantage te Hoogerheide.

Winkeldiefstal

De bedrijfsleider van Spar supermarkt te Putte deed aangifte van winkeldiefstal. Een 75-jarige man uit Belgie had enige levensmiddel voor een totale waarde van 18.25 Euro in zijn zak gestoken en niet afgerekend. De man werd aangehouden en met inbeslagneming van zijn gestolen spullen en een boete van 120 Euro werd hij weer in vrijheid gesteld.