Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

Datum: 4/6/2002
Auteur: R.v.Kuik

Team Tuinzigtlaan

Franse taal zorgt voor verwarring bij aanrijding Vanochtend vroeg is een Angolees aangehouden na het veroorzaken van een materiele aanrijding op de afslag Rijsbergen van de A-16 . De Angolese bestuurder kon echter geen verzekeringspapieren overleggen en toonde een vermoedelijk Angolees rijbewijs. Bestuurder en auto zijn vervolgens overgebracht naar Bureau Tuinzigtlaan. Bestuurder sprak alleen de Franse taal en dat bleek later de oorzaak van de verwarring te hebben veroorzaakt. Na lang speurwerk en met de hulp van een vloeiend Frans sprekende politieman, bleek niet alleen de auto helemaal in orde maar ook met het getoonde Angolese rijbewijs in Nederland te mogen rijden. Bleef alleen de aanrijding over, die op de gebruikelijke wijze is afgehandeld. Bestuurder is na excuses en een kop koffie weer met zijn auto verder gereden.

Zwerver kan 21 zitten
Een buitenlandse zwerver, die werd aangetroffen in een primitief bouwsel in de bossages in de omgeving van de Lunetstraat bleek nog 21 dagen hechtenis tegoed te hebben vanwege openstaande boetes. De man is aangehouden en heeft voor de hem resterende tijd voorlopig een politiecel als tijdelijk onderkomen.

Team Moerdijk

Personenauto over de kop.
Op maandag 3 juni omstreeks 18.00 uur vond een verkeersongeval plaats op de Achterdijk te Zevenbergen. Na de hevige regenval raakte een 23 jarige bestuurder uit Zevenbergen met zijn auto van de weg en sloeg over de kop. De bestuurder kwam met de schrik vrij, maar zijn auto werd geheel vernield en een verkeersbord van de gemeente.

Verkeersongeval met lichtgewonde
Vond op maandag 3 juni een verkeersongeval plaats met licht gewonde. Een 17 jarige fietser uit Zevenbergen reed met zijn fiets op de Perwijs te Zevenbergen tegen de uitstekende lading van een aanhangwagen. Hierdoor liep hij twee snijwonden op.

Team Centrum
De politie heeft vanmorgen een 43 jarige zwerver aangehouden die op de Academiesingel in een auto had ingebroken. De eigenaar van de auto had de man op heterdaad betrapt die er als een haas vandoor ging. Aan de hand van het signalement kon de verdachte, de 43 jarige zwerver B.Y, in de omgeving worden aanhouden. De man is in verzekering gesteld.