Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 4/6/2002
Auteur: Carel Bouman

Team Wilhelminapark houdt fietscontrole

TILBURG - Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben vandaag een fietscontrole gehouden op een basisschool aan de Pastoor Smitsstraat in Tilburg. Deze fietscontrole werd gehouden omdat de leerlingen van groep 8 van deze school binnenkort met de fiets op schoolkamp gaan. Bij de controle hebben de agenten speciaal gelet op het functioneren van de remmen, de verlichting en de fietsbel. Van de twintig fietsen die de agenten onderzochten kwamen er maar twee door de keuring. Met de docent die met de kinderen op kamp gaat heeft de politie afspraken gemaakt. Hij zal er op toe zien dat de fietsen bij vertrek pico bello in orde zijn.

6 bekeuringen bij rood licht controle

OISTERWIJK - Bij een rood licht controle, vanmorgen gehouden aan de Moergestelseweg gingen zes weggebruikers op de bon omdat ze door een rood verkeerslicht reden.

Meisje aangerand

TILBURG Op weg naar school werd vanmorgen tussen kwart over acht en halfnegen aan de Reeshofdijk een 13-jarig Tilburgs meisje aangerand. Het meisje fietste alleen over de Reeshofdijk in de richting van de Taxandriabaan. Uit het Wandelbos komt vervolgens een tot nu toe onbekende man gelopen die het Tilburgse meisje vastpakt en oneerbare voorstellen doet. Ook betast de man het meisje onder de kleding. Als het meisje de man vervolgens een klap in het gezicht geeft waardoor hij komt te vallen weet zij te vluchten en op school aangekomen wordt de politie gebeld.

Het signalement van de man luidt:
Licht getinte huidskleur, stevig postuur, ongeveer twee meter lang, bruin lang haar dat tot over de schouder hangt en onverzorgd is. De man droeg een spijkerbroek en een wijde trui waarin de kleur rood verwerkt zat. De man maakte een onverzorgde indruk.