Korps: Friesland, plaats: Friesland 4-06-2002
Politieberichten 3/6 (13.00 uur) t/m 4/6 (07.00 uur)

Leeuwarden: verdachte aangehouden
Afgelopen week, donderdag en vrijdag, kreeg de politie twee meldingen dat een man belangstelling had voor kinderen in de Leeuwarder wijk Westeinde. Daarop is zaterdag een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Nadat de politie de man heeft gehoord is hij weer in vrijheid gesteld. De man is geen inwoner van de wijk Westeinde. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden:vernieling ruit
Maandag tussen 19.30 uur en 19,35 uur werd een ruit van een openbaar gebouw aan de Gedempte Keizersgracht vernield. In de directe omgeving van het gebouw werd een 33-jarige inwoner van Leeuwarden gesignaleerd. Een getuige had gezien dat hij de ruit had vernield. De man aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Wolvega: doorrijden na een aanrijding.
Maandag omstreeks 17.30 uur vond een aanrijding plaats op de rijksweg A32 ter hoogte van de parkeerplaats de Weeren. Een 37-jarige inwoonster van Easterein reed op haar motor op de rechterrijbaan van de rijksweg. Zij werd afgesneden door een witte bestelauto. Hierdoor kwam zij te vallen en schuurde met haar spijkerbroek over het asfalt. De motorrijdster is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling en had slechts schaafwonden.

Oosterwolde: brand in schuur
Maandag omstreeks 19.45 uur was een 21-jarige inwoner van Oosterwolde aan het lassen in een schuur achter de woning aan de Knolle. Tijdens het lassen vatte de benzinetank vlam met als gevolg dat de hele schuur afbrandde. Brandweer heeft het vuur bestreden. De 21-jarige is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Hij was bevangen door de rook. Het woonhuis bleef gespaard.

Oosterwolde: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 21.35 vond tijdens noodweer een aanrijding plaats op de Brink. Een 51-jarige inwoner van Oosterwolde reed over de Brink en wilde linksaf slaan de Weemeweg in. Het was op dat moment noodweer, donker en een stevige regenbui. Hij zag dat hij een fietster schepte. Deze viel op de motorkap en klapte vervolgens tegen de voorruit. De 51-jarige reed stapvoets. De fietster is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Drachten, mogelijk een beenbruek. Leeftijd fietster onbekend.

Wolvega: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 00.35 uur werd een 54-jarige inwoner van Noordwolde gecontroleerd op de Steenwijkerweg. Op bureau blies hij 340 ugl, goed voor een rijverbod van 2 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Drachten: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 1.12 uur werd op de Tramlaan gecontroleerd een 35-jarige inwoner van Drachten. Blies op bureau 250 ugl, goed voor een rijverbod van 1 uur. Via Kort-Om.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 2.05 uur werd op de Canterstate gecontroleerd een 32-jarige inwoner van Leeuwarden. Op bureau blies hij 650 ugl. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd. Afgehandeld via Kort-Om.

Drachten: inbraak woning
Maandag tussen 19.30 uur en 22.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Lauta. Via het openbreken van de achterdeur is men binnen gekomen Woonkamer is doorzocht. Weggenomen zijn 2 beursjes met wat geld (hoeveel onbekend) en een bankpas. Aangifte is gedaan door een 68-jarige inwoner van Drachten

Damwoude: garagebrandje
Dinsdag omstreeks 1.50 uur werd melding gemaakt van een garagebrandje achter de woning aan de Achterweg. Brandweer snel ter plaatse en had het brandje snel onder controle. Mogelijke oorzaak accu-oplader. De auto van betrokkene, een 46-jarige inwoner van Damwoude moet als verloren worden beschouwd. Garage kwam er goed vanaf.

Leeuwarden:mishandeling
Dinsdag omstreeks 1.15 uur werd melding gemaakt van een vechtparty op de Canadezelaan. Het slachtoffer, een 34-jarige inwoner van Leeuwarden zat met bebloed gezicht in een bushokje. Was gewond aan mond en klaagde over pijn in de borst. Volgens een paar getuigen had hij gevochten met een ander. De ander had slachtoffer diverse klappen in het gezicht gegeven en terwijl slachtoffer op de grond lag ook nog enkele keren geschopt en getrapt. Per ambulance is de 32-jarige afgevoerd naar het ziekenhuis voor behandeling, Gezien de verwondingen het slachtoffer nog niet gehoord. Onderzoek wordt ingesteld.

Leeuwarden: openlijke geweldpleging
Maandag omstreeks 19.30 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij op de Annie Westlandstraat. Ter plaatse op straat aangetroffen een 6-tal personen, die even later zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. In een flat trof de politie een man aan, bebloed en had een warrig verhaal. Hij had ruzie gehad met een ander. Dit was een 25-jarige inwoner van Leeuwarden. Hij is met steekwonden per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij is niet meer in levensgevaar. Op de eerste etage van de flat trof de politie een stuk ijzer aan met een punt. Deze staaf zat onder het bloed en is inbeslag genomen. In een kozijn op de 2e etage lagen 2 bakstenen eveneens onder het bloed. Deze veilig gesteld. In de buurt van plaats delict is als hoofdverdachte aangehouden een 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. Bij hem is ook een zakmesje inbeslaggenomen. Inmiddels heeft hij bekend ruzie te hebben gehad met de 25-jarige, die in het ziekenhuis ligt. Een nader onderzoek wordt ingesteld. De overige verdachte worden na gehoord te zijn mogelijk weer in vrijheid gesteld.

Bureau Communicatie tel: 058 880 8272