Persbericht politie Rivierenland

---

Inbraakpreventieteam van politie actief tijdens zomervakantie

Het Inbraak Preventie- en Toezichtteam van het politiedistrict Rivierenland, begint in de maand juni met de controle van woningen in dit politiedistrict, welke zijn achtergelaten door vakantievierders.

Evenals vorige jaren wordt de controle van de woningen steekproefsgewijs gedaan. Allereerst dienen bewoners een zogenaamde vakantiekaart in te vullen. Deze vakantiekaarten zijn verkrijgbaar bij alle politiebureaus, bibliotheken en reisbureaus. Leerlingen van alle basisscholen in de zes Liemerse gemeenten krijgen de komende weken een vakantiekaart op school uitgereikt.

De daadwerkelijke controle van de woningen geschiedt door het inbraakpreventieteam. De in uniform gestoken controleurs zullen in het bijzonder letten op de deugdelijke afsluiting van deuren en ramen. Verder wordt gekeken of er geen attributen zijn achtergebleven om het huis, zoals ladders of vuilcontainers.

Indien door het toezichtteam zaken worden aangetroffen die onmiddellijk actie vereisen, wordt het eerste waarschuwingsadres in kennis gesteld. Zonodig wordt deze contactpersoon ter plaatse gevraagd om het geconstateerde ongedaan te maken.

Indien er een controle van een vakantiewoning heeft plaatsgevonden, worden eventuele op- of aanmerkingen op een zogenaamd `preventiebericht vakantiecontrole' genoteerd en bij de bewoners in de brievenbus gedeponeerd. Na de vakantie vindt de bewoner dit bericht tussen de post en weet dan ook, dat er gedurende zijn vakantie is gecontroleerd. Informatie over de vakantiecontrole kunt u krijgen via telefoonnummer (0316)283590 of via e-mail: ipt_deliemers@hotmail.com.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl