Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 04-06-02 22:33

Avonduitgave dinsdag 4 juni 2002

VERDACHTEN STRAATROOF AANGEHOUDEN (4 juni 2002) Dinsdagmorgen omstreeks acht uur werden in de Stuttgartstraat drie mannen in een auto aangehouden, twee Rotterdammers van 38 en 39-jaar oud en een man, die zijn identiteit (nog) niet bekend wenst te maken. De mannen worden ervan verdacht meerdere straatroven te hebben gepleegd. Omstreeks zeven uur stopte er voor een bushokje aan de Dordtsestraatweg een witte personenauto met daarin drie mannen. De bijrijder sprak een 39-jarige vrouw uit Rotterdam aan, die bij de halte op de bus wachtte. Plotseling greep de man naar de tas, die de vrouw om haar nek had en probeerde deze af te pakken. De vrouw kwam hierdoor te vallen. Omdat er een auto aan kwam rijden, staakte de man zijn poging en gingen de mannen er vandoor. Wat later kwam er een melding dat op de Dorpsweg de inzittenden van een witte personenauto aldaar een vrouw van haar tas hadden beroofd en daarna waren weggereden in de richting van de Maastunnel. Onmiddellijk werd er een bericht verspreid om uit te zien naar deze witte auto. De auto werd gesignaleerd in Schiedam terwijl deze reed in de richting van de Spaanse Polder. Daar werd de auto tot stoppen gedwongen en de drie inzittenden aangehouden. De mannen werden overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.

AANRANDING (4 juni 2002)
Dinsdagmorgen omstreeks half elf werd in de Hudsonstraat, een 36-jarige vrouw afkomstig uit Spanje, aangerand door een man. Een en ander was waargenomen door cameratoezicht. De man rende hierna weg in de richting van de Stuurmansstraat. Terwijl politiemensen zich over het emotionele slachtoffer ontfermden, konden collega's naar aanleiding van het opgegeven signalement de man even later aanhouden. De 19-jarige verdachte afkomstig uit Rotterdam, werd overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.

DODE MAN (4 juni 2002)
Een omwonende zag dinsdagmiddag omstreeks half drie in het water van de Bierhaven het lichaam van een dode man drijven. De gewaarschuwde politie heeft het stoffelijk overschot uit het water gehaald. De identiteit van de man is nog niet vastgesteld. De politie van het district Rotterdam-Centrum, die vooralsnog niet uitgaat van misdrijf, stelt een nader onderzoek in.

SUPERMARKT OVERVALLEN (4 juni 2002)
Drie nog onbekende mannen hebben dinsdagmiddag omstreeks kwart voor vier een supermarkt aan de Lengweg overvallen. Terwijl een man op de uitkijk stond, gingen de twee anderen de zaak binnen en bedreigden met een vuurwapen de caissière. Zij moest de kassa openen, waarna de mannen er een nog onbekend geldbedrag uithaalden. Hierna renden de mannen met de buit de zaak uit en verdwenen in onbekende richting.