Kamer van Koophandel

Seminar 'Zakelijk netwerken, dat werkt!'

De Kamer van Koophandel Oost-Brabant organiseert op 4 juni het seminar 'Zakelijk Netwerken, dat WERKT!'. Via praktijksituaties, discussie, groepsopdrachten en videopresentaties leren deelnemers te netwerken en relaties te beheren.

Het seminar over zakelijk netwerken wordt om meerdere redenen gehouden, stelt Saskia Maltha van de Kamer van Koophandel Oost-Brabant. "We merken tijdens andere bijeenkomsten dat ondernemers met vragen over dit onderwerp komen. Zeker in een tijd dat het economisch wat minder gaat, kan een goed netwerk van groot belang zijn voor een onderneming", zo onderstreept ze het belang van het seminar. "Ondernemers onderschatten dat nog wel eens." Het seminar richt zich op 'business to business' relatiebeheer en is vooral bedoeld voor gevestigde bedrijven. Maltha: "Het zal duidelijk zijn dat vooral bedrijven in de zakelijke dienstverlening hun voordeel met deze dag doen. Maar ondernemingen uit andere bedrijfstakken zijn uiteraard ook welkom."

Voor- en nadelen
De voor- en nadelen van verschillende acquisitieprocessen komen aan de orde. Ook worden vragen rond het opbouwen van een netwerk behandeld: wie is mijn doelgroep, waar begin ik en hoe houd ik overzicht? Ten slotte is het onderhouden van het netwerk belangrijk. Bij dat laatste wordt ingegaan op het belang van relatiebewaking en -beheer, het omzetten van klachten in mogelijkheden en de keuze van relatiegeschenken. Daarnaast leren de deelnemers zich te realiseren welke plaats zij zelf in een netwerk innemen.

Waar, wanneer en de kosten Het seminar 'Zakelijk Netwerken, dat WERKT!' wordt gehouden op 4 juni in het kantoor 's-Hertogenbosch van 10.00 tot 17.00 uur. Kosten: ? 176,97.

Voor meer informatie en aanmelding:

Saskia Maltha
tel (040) 232 39 22
fax (040) 244 95 05
e-mail: smaltha@eindhoven.kvk.nl.