Gemeente Waalwijk

Bewonersavond over wijkbudget Sprang-Capelle
Op dinsdag 4 juni wordt er in sociaal-cultureel centrum Zidewinde aan de Julianalaan in Sprang-Capelle een avond gehouden over de besteding van de wijkbudgetten in Sprang-Capelle. De avond is voor iedereen toegankelijk en begint om 19.30 uur.

Op deze avond vallen de beslissingen over de besteding van de wijkbudgetten. Bewoners hebben daarvoor in mei formulieren ingestuurd, waarin zij konden aangeven welke knelpunten er in hun wijk waren. Het wijkbudget is bedoeld om extra aandacht te geven aan zaken die de veiligheid, leefbaarheid en sociale samenhang in de wijk kunnen verbeteren. Het geld is niet bedoeld voor regulier onderhoud.

Het wijkteam Sprang-Capelle/Waspik doet op 4 juni een voorstel voor de besteding van de middelen. Daarbij wordt aangegeven welke zaken volgens het wijkteam ten laste kunnen worden gebracht van het wijkbudget en welke zaken niet. Maar de bewoners beslissen tijdens de vergadering. Het College van Waalwijk kan later nog een besluit ongedaan maken als de belangen van de gemeente of anderen onevenredig worden geschaad met de uitvoering van een van de besluiten.

De stukken worden tijdens de bijeenkomst uitgedeeld, maar zijn ook vanaf donderdag 30 mei a.s op te vragen via de telefoonnummers 683786 of 683787. Bewoners die zelf een wens hebben ingediend almede bewonerscomités die bij de gemeente bekend zijn, krijgen de stukken toegestuurd.

Voor wijk Capelle zijn 11 wensen ingediend, voor Vrijhoeve 6 en voor Sprang 29. Een gedeelte van de wensen betreft regulier onderhoud. Deze gaan naar de betreffende organisaties en afdelingen.