Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-06-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.20 uur

Brand in woning

LEUSDEN- Op maandagavond ontstond brand in een woning gelegen aan de Zuylenburg.

Omstreeks 21.45 werden de bewoners wakker van het gepiep van een rookmelder die op de eerste verdieping hing. De bewoners renden vervolgens direct de woning uit en waarschuwden de brandweer, en deze bluste de kleine brand. Onderzoek wees uit dat de wasmachine in brand was gevlogen. Niemand raakte gewond. De woning raakte beschadigd door rook en bluswater.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT- Op de Bosweg, Laan 1914 en de Prins Hendriklaan werd maandagmiddag toezicht gehouden op schooljeugd op de (brom) fiets. In totaal kregen 6 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de valhelm en het niet voldoende rechts houden.

Autoinbreker aangehouden

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd 30-jarige autoinbreker aangehouden.

Omstreeks 16.00 uur zag een getuige dat een man in een geparkeerde auto zat waarvan de autoruit kapot was. De politie werd gewaarschuwd en trof de man in de auto aan op de Modemweg. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat hij de ruit had vernield en gepoogd had de autoradio uit de auto te stelen.

Verkeersongeval met letsel

AMERSFOORT- Op de Holkerweg vond maandagavond een aanrijding plaats waarbij een bromfietser gewond raakte.

Omstreeks 21.55 uur reed een 44-jarige automobilist uit Maasdriel over de Holkerweg en sloeg bij de Heemskinderenstraat af. Bij deze handeling liet hij een tegemoet komende 17-jarige bromfietser uit Amersfoort niet voor gaan. Een aanrijding ontstond en de bromfietser raakte gewond en werd met aangezicht letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Winkeldief aangehouden
AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd een 53-jarige winkeldievegge aangehouden in een winkel aan de Leusderweg. De vrouw wilde omstreeks 15.30 uur de winkel verlaten zonder een tube make-up af te rekenen aan de kassa. Winkelpersoneel zag dit en de vrouw werd tegengehouden en de gewaarschuwde politie hield de vrouw aan en bracht haar over naar het bureau. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en de tube bleef achter in de winkel.