Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-06-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.20 uur

Aanrijding letsel

UTRECHT Maandagmiddag vond op de kruising Spinozaweg met de Thomas a Kempisweg een aanrijding plaats waarbij een vrouw bekneld en gewond raakte.

Omstreeks 13.05 uur reed een 33-jarige man uit Dordrecht met zijn vrachtwagen over de Vleutenseweg. Ter hoogte van de kruising Spinozaweg met de Thomas a Kempisweg negeerde hij vermoedelijk het rode verkeerslicht. Hierdoor kwam hij in botsing met een 53-jarige automobiliste uit Utrecht die net de kruising wilde oversteken.

De auto van de vrouw werd aan de zijkant geraakt en tegen een verkeerspaal aangedrukt. De vrouw raakte bekneld in haar voertuig. De brandweer heeft de vrouw moeten bevrijden uit haar benarde positie. Met armletsel is zij overgebracht naar het UMC in Utrecht. De vrachtwagen chauffeur bleef ongedeerd.

Door de aanrijding werd de gehele kruising voor twee uur afgesloten voor verkeer en wed het verkeer omgeleid.

Auto op de trambaan

UTRECHT Op de Weg der Verenigde Naties kwam maandagavond een bestuurder met zijn voorwielen op de trambaan terecht.

Via 1-1-2 kwam omstreeks 23.45 uur een telefoontje binnen dat een bestuurder net over de brug over het Merwedekanaal met zijn voertuig op de trambaan stond. Ter plaatse trof de politie een 36-jarige bestuurder uit Utrecht aan. De man verklaarde niet te weten wat er precies gebeurd was.

Op het moment dat de agenten met de bestuurder stonden te praten roken zij een sterke alcohollucht. De Utrechter moest een blaastest afleggen waaruit duidelijk werd dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau.

Uit de ademanalyse kwam vast te staan dat hij 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur werd hij naar huis gestuurd. Zijn auto moest door een takelbedrijf van de rails gehaald worden. De ontstane schade aan de rail zal op de verdachte worden verhaald.

Dief met ontzegging aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 13.25 uur kwam een telefoontje bij de politie binnen dat de beveiliging van een winkel aan de Rijnkade een man had aangehouden voor het stelen van een aantal goederen. Ter plaatse trof de politie een 37-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. De man had een aantal goederen onder zijn jas verstopt en wilde zonder af te rekenen de winkel verlaten.

De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij nog een ontzegging voor de winkel had.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Einsteindreef vond maandagmiddag een aanrijding tussen een auto en een voetganger plaats. Hierbij raakte de voetganger licht gewond.

Een 37-jarige vrouw uit Maarssen reed omstreeks 16.35 uur met haar auto over de Zamenhofdreef door het groene verkeerslicht de Einsteindreef op. Hierbij zag zij een 56-jarige voetgangster uit Utrecht over het hoofd en reed haar aan.

Het slachtoffer liep door de aanrijding letsel op aan haar knie en werd uit voorzorg onderzocht door ambulancepersoneel. De bestuurster bleef ongedeerd.

Getuige pakt sleutels van dronken vrouw af
UTRECHT Door een getuige werd maandagmiddag kordaat opgetreden toen een vrouw onder invloed in haar auto reed.

Een 40-jarige man uit Nieuwegein reed omstreeks 14.55 uur achter een automobiliste die gezien haar rijgedrag vermoedelijk behoorlijk gedronken had. Toen de 49-jarige automobiliste stilstond liep de man naar haar voertuig en kon met behulp van andere getuige de sleutels uit het contact pakken.

Inmiddels was de politie ook ter plaatse en heeft een eerste blaastest bij de vrouw afgenomen. Hieruit bleek dat vrouw te veel gedronken had. De vrouw werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat zij 2,6 promille alcohol in haar lichaam had. Door dit onverantwoordelijk gedrag zal de vrouw haar rijbewijs voorlopig kwijt zijn. Gelukkig wist de getuige door de sleutels af te pakken erger te voorkomen.