SECURICOR

bestrijding criminaliteit lang laten versloffen

Persbericht

Minister Korthals: We hebben in Nederland de bestrijding van de criminaliteit lang laten versloffen

We hebben in Nederland de bestrijding van de criminaliteit lang laten versloffen, aldus minister Benk Korthals in het juni-nummer van het blad Sensor van het particuliere beveiligingsbedrijf Securicor. Volgens de minister van Justitie moet het niveau van veiligheid in Nederland echt verbeterd worden. In de strijd tegen de criminaliteit en onveiligheid zouden de particuliere beveiligingsbedrijven, onder het gezag van de politie, een goede rol kunnen spelen. Een goed voorbeeld hiervan is de inzet van particulieren bij de opvang van zo n zevenhonderd bolletjeslikkers op verschillende locaties in Nederland.

Opvang bolletjesslikkers door Securicor verloopt voorspoedig Securicor voert sinds kort het totaalmanagement in de detentiecentra in Amsterdam, Roermond en Zeist. De detentietoezichthouders van Securicor verzorgen, begeleiden en bewaken de verdachten en worden ingezet bij de beveiliging van het detentiecentrum. Het is voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis dat Justitie een particulier beveiligingsbedrijf een dergelijke taak heeft toevertrouwd. In Sensor komt directeur Beveiliging van Securicor Cees van Dongen aan het woord over de eerste ervaringen van het beveiligingsbedrijf met detentietoezicht.

Minister van veiligheid wenselijk!
De directie van Securicor meldt in Sensor dat zij het zonde vindt dat de politiek de afgelopen jaren een zigzagbeleid heeft gevoerd als het gaat om samenwerken in beveiliging. Dat terwijl veiligheid voor de Nederlandse burger één van de belangrijkste aandachtspunten voor de komende jaren is en het een onderwerp betreft dat in de top drie van elke partij staat. Securicor pleit voor een minister van veiligheid die samenwerking tussen particuliere en publieke partners kan coördineren.

Politiek: Particuliere beveiligers waardevolle aanvulling op politie en justitie
Ondanks de beperkte capaciteit van de politie, het toenemend gevoel van onveiligheid in de samenleving en de succesvolle inzet van particuliere beveiligers bij de MKZ-crisis, de opvang van de bolletjesslikkers en de distributie van de Euro s, heeft de meerderheid van de politieke partijen afgelopen jaar gepleit voor een afbouw van de inzet van particuliere beveiligers in het publieke domein. In Sensor gaan de fractieleiders van de politieke partijen nader in op het Paarse en toekomstig veiligheidsbeleid en de rol hierin van de particuliere beveiligers.

Amsterdam, 4 juni 2002