Korps: Groningen, plaats: Diverse 4-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 4 juni 2002

Dagelijkse berichten

Winschoten: bromfietsster gewond bij ongeval
Een 55-jarige vrouw uit Beerta is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de J. van Galenlaan en de Piet Heijnlaan in Winschoten. De vrouw wilde de kruising vanaf de Piet Heijnlaan oversteken en verleende daarbij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende auto, bestuurd door een 35-jarige man uit Winschoten. Er ontstond een botsing waarbij de bromfietsster kwam te vallen. Ze liep been en borstletsel op en werd overgebracht naar een ziekenhuis. Het slachtoffer is ter observatie opgenomen. Haar brommer liep aanzienlijke schade op; de auto nauwelijks.

Siddeburen: gewonden bij frontale botsing
Bij een frontale botsing tussen twee personenautos op de Oudeweg in Siddeburen zijn maandagmiddag drie mensen gewond geraakt. Het ongeval ontstond toen een 21-jarige man uit Meedhuizen met zijn auto in een bocht door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terechtkwam. Hij botste frontaal op een hem tegemoetkomende auto, bestuurd door een 31-jarige vrouw uit Sappemeer. Beide bestuurders liepen letsel op en zijn naar een ziekenhuis vervoerd. Daar bleek het letsel van beiden mee te vallen. In de auto van de vrouw uit Sappemeer reden haar twee jarige zoontje en een 41-jarige vrouw uit Slochteren mee. Ook zij werden naar een ziekenhuis gebracht. Het kind bleek geen letsel te hebben opgelopen. De vrouw uit Slochteren liep ernstig hoofdletsel op en is in het ziekenhuis opgenomen. Beide autos liepen aanzienlijke schade op en zijn door een berger afgevoerd. De Oudeweg is enige tijde voor het verkeer afgesloten geweest.

Westerlee: man met drugs
De politie heeft maandagnacht op een parkeerplaats aan de Essenlaan in Westerlee een 35-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen dat de man in Winschoten uit een pand kwam waar mogelijk in drugs wordt gehandeld. Op de parkeerplaats in Westerlee werd een onderzoek ingesteld waarbij bleek dat de verdachte in het bezit was van in totaal 15 gram heroine en cocaïne De drugs zijn door de politie in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Nagegaan wordt of de man de drugs in Winschoten heeft gekocht.

Zuidhorn: inbraak
Maandagnacht werd ingebroken in een apotheek aan de Hanckemalaan in Zuidhorn. De inbrekers kwamen binnen door een deur te vernielen. Ze vernielden tevens een kassa en namen daaruit enkele honderden euros weg. De politie onderzoekt de inbraak.

Marum: gewonde bij ongeval
Een 23-jarige automobilist uit het Friese Herbaijum is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A7 ter hoogte van Marum. De man botste in laaghangende mist, vermoedelijk door niet voldoende afstand te houden, op een voor hem rijdende vrachtwagencombinatie bestuurd door een 34-jarige man uit Den Ham. De Fries droeg geen gordel en kwam daardoor onzacht in aanraking met de voorruit van zijn auto. Hij is met een hoofdwond naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto is door een berger weggetakeld.

Godlinze: snelle brommer
De politie heeft maandagmiddag in Godlinze een 22-jarige bromfietser uit t Zandt aangehouden. De man reed met een snelheid van 92 km per uur over de Provinciale weg. Hij werd samen met zijn brommer meegenomen naar het politiebureau waar bij een test op de rollerbank werd vastgesteld dat de motor van de brommer een te hoog vermogen produceerde. De bromfietser werd na verhoor met boetes voor te hard rijden en een te hoog motorvermogen heengezonden. Hij kon zijn bromfiets meenemen.

Leens: man aangehouden
In zijn woning in Leens heeft de politie maandagmiddag een 62-jarige man aangehouden. De man veroorzaakte middels een stereo-installatie geluidsoverlast voor zijn omgeving. Hij weigerde aanvankelijk gewaarschuwde politiemensen in zijn woning toe te laten. Later deed hij dat wel en tijdens een gesprek maakte de man het bekende middelvingergebaar tegen de agenten. Daarop werd hij wegens belediging aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bood hij zijn excuses aan voor de belediging. Na verhoor werd de man heengezonden. Hij kreeg een boeten 69 euro voor het veroorzaken van geluidsoverlast.

Musselkanaal: gewonde bij ongeval
Bij een éénzijdig verkeersongeval op de Aweg in Musselkanaal is maandagmorgen een 60-jarige automobilist uit Musselkanaal gewond geraakt. De bestuurder kwam door onoplettendheid met zijn auto in aanraking met een weggeleider en sloeg tengevolge daarvan over de kop. Omstanders haalden de man uit zijn auto, waarna hij met rugletsel naar een ziekenhuis werd gebracht. Zijn auto is door een berger meegenomen.

Niebert: snelheidscontrole
De politie heeft maandagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Halbe Wiersmaweg in Niebert. Daarbij werd van 88 voertuigen de snelheid gemeten. Vijfentwintig bestuurders overschreden de maximumsnelheid van 60 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km.

Groningen: dronken broers uit leegstaand pand gehaald Een buurtbewoner van de Hereweg werd maandagnacht wakker van glasgerinkel en gebons en ging op onderzoek uit. Hij trof in een leegstaand pand aan de Hereweg twee mannen aan die een slaapplaats zochten. Gezien het feit dat beide broers, 37 en 45 jaar uit Groningen, onder invloed verkeerden werden ze eerst ter ontnuchtering ingesloten. de politie had eerder in de nacht en avond ook al bemoeienis gehad met beide mannen.

Groningen: maaltijdbezorger rijdt tegen lantaarnpaal Op het fietspad bij de Pop Dijkemaweg reed een 16-jarige maaltijdbezorger maandagavond met zijn brommer tegen een lantaarnpaal aan. Vermoedelijk is de jongen in de berm geraakt en vervolgens tegen de lichtmast geknald. Omstanders van de nabijgelegen tennisbaan hoorden een knal en haalden het slachtoffer uit de naastgelegen sloot waar hij na de botsing in was terechtgekomen. Hij is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: man mishandelt moeder vriendin
Problemen over een kind van haar dochter was de aanleiding voor een 25-jarige man uit Stadskanaal om de 47-jarige grootmoeder maandagmiddag in haar woning aan de Kremersheerd te mishandelen. De vrouw werd geslagen en gestompt waarop de politie gewaarschuwd werd. De verdachte is aangehouden en van het slachtoffer is de aangifte opgenomen.

Groningen: jongen (12) gewond bij ongeval met vrachtwagen; chauffeur gezocht
De politie werd maandagmiddag rond 15.40 uur gestuurd naar de Oosterhamrikkade waar een 12-jarige fietser met een bebloed gelaat op de stoep zat. De jongen werd met hoofd- en schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht. Uit getuigenverklaringen kwam naar voren dat de jongen zich liet voorttrekken door een witte / beige kleurige vrachtwagen waarbij hij zich vast hield aan het dekkleed van de wagen. Toen de vrachtwagen een tegemoetkomende auto tegenkwam week de wagen iets uit naar rechts waardoor het slachtoffertje tussen de wagen en de trottoirband klem kwam te zitten en viel. De vrachtwagenchauffeur, die vermoedelijk niets van het ongeval heeft gemerkt, reed door richting JC Kapteijnlaan. In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar de vrachtwagenchauffeur en verzoekt getuigen of de betrokken chauffeur contact op te nemen met bureau Korreweg via 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: vlaggenzwaaiers aangehouden
Op het Hereplein zagen surveillerende agenten maandagnacht twee mannen met een Italiaanse en een Griekse vlag zwaaien. De mannen, 24 en 35 jaar uit Groningen, werden aangesproken en verklaarden de vlaggen weggenomen te hebben in de Gelkingestraat. Onderzoek wees uit dat bij een Italiaanse en een Griekse eetgelegenheid inderdaad een vlag ontbrak. De beide mannen kregen een proces-verbaal.

Groningen: verslaafde beland in het water
Een 32-jarige verslaafde Stadjer was maandagavond na een mix van heroïne en cocaïne letterlijk en figuurlijk de weg kwijt. Een getuige zag dat de man op de Kleine der A in elkaar zakte, weer opkrabbelde en vervolgens strompelend in de stadsgracht terechtkwam. Hij werd uit het water gehaald en voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: brommercontrole
Op het Heerdenpad en omgeving werd maandagmiddag een brommercontrole gehouden. In totaal werden zeven bekeuringen uitgeschreven. Drie voor een te hoge snelheid, 1 voor geen helm, geen verzekering, geen voorrem en het ten onrechte voeren van oranje vlakken.

Groningen: snelheidscontrole bij wegwerkzaamheden Ter hoogte van de wegwerkzaamheden bij het viaduct Hoogkerk op de Weg der Verenigde Naties is maandagochtend en middag een snelheidscontrole gehouden. In verband met de werkzaamheden is ter plaatse de maximumsnelheid terug gebracht van 120 naar 70 km per uur. In totaal werden 33 bestuurder betrapt op het overschrijden van het geldende maximum. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km per uur.

Inlichtingen: afdeling Communicatie: 0900 - 8844 (lokaal tarief)